După verificarea testelor ca urmare a contestării notelor, a crescut de la 11 la 13 numărul elevilor din Galați care au obținut nota 10 atât la testul la „Limba și Literatura Română”, cât și la cel la „Matematică”.
Cei care au obținut de la bun început nota 10 la ambele teste sunt Diana Cristina Apostol, Alexandra Buruiană, Alexandru Miron, Paul Oprea și Ana Corina Tudose de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Andreea Cosmina Dumitrașc, de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, Vlad Ene și Teodor Mihnea Savin, ambii de la Școala Gimnazială nr 28, Raluca Elena Velcescu de la Scoala Gimnazială „Ștefan cel Mare” și Andrea Spânu și Irina Șerban, ambele de la Școala Gimnazială „Gh. D. Marinescu”.
Două eleve au obținut media generală 10 în urma verificării testelor la „Limba și Literatura Română” ca urmare a contestării notei. Miruna Maria Neagu, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” obținuse 10 la „Matematică” și 9,40 la „Limba și Literatura Română”, dar în urma contestației a obținut 10 și la „Română”, obținând astfel media generală 10. La fel s-a întâmplat și în cazul elevei Ana Maria Mihaela Cană, de la Școala Gimnazială „Gh D Marinescu”, care obținuse 10 la „Matematică” și 8,70 la „Limba și Literatura Română”. A contestat nota și în urma verificării testului a obținut 10 și la „Limba și Literatura Română”, obținând media generală 10.
Au mai obținut nota 10 la unul din teste și note de 9,90-9,95 la celălalt test, ratând cu câteva sutimi media generală 10, un număr de cinci elevi: Lena Patricia Vasile, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare, Dragoș Ciopei de la Scoala Gimnazială nr 22, Elena Iorga de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Laura Ladaru și Bianca Elena Papatraian de la Școala Gimnazială nr. 28 și Miruna Cristina Andone, de la Colegiul Național „Costache Negri”.
Au fost depuse 14.423 de contestații, 29,5% din note au crescut, 4,5% au scăzut
Potrivit ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, după soluționarea contestațiilor, ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională a crescut de la 79,3% la 79,36%.
După afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională au fost contestate, la nivel naţional, 14.423 de note, respectiv 5% din teste. În urma recorectării lucrărilor pentru care s-au depus contestaţii, 66% dintre note au rămas nemodificate, 29,5% au înregistrat o creştere, iar 4,5% au scăzut.
După primele rezultate de la Evaluare Naţională 2015, la nivel naţional, 79,3% dintre candidaţi au obţinut medii peste cinci. La „Limba şi Literatura Română” au obţinut note peste cinci 85,4% din elevi, în timp ce la „Matematică” au fost 73,5% din medii peste cinci.
În ceea ce priveşte mediile de 10, judeţul Cluj-Napoca ocupă prima poziţie într-un astfel de clasament, cu un număr de 43 de elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, dublu faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 20 de astfel de medii.
Şcoala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevi la examenul de evaluare naţională, respectiv 9,62, este Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi. Pe locul al doilea s-a clasat Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, cu media 9,61, iar pe locul al treilea Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, cu media 9,59.
Rezultatele la Evaluarea Naţională 2015, pe judeţe şi pe şcoli, sunt afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei. Rezultatele pentru județul Galați pot fi accesate la adresa:
Numele corect e Ladaru nu Lădaru. Nu înțeleg de ce nu puteți citi corect, numele copiilor sunt trecute cu diacritice, în concluzie litera A nu este Ă. Dumneavoastră vă numiți Ticu Ciobotăru?
Mulțumesc pentru corectarea numelui.