Restructurarea Calorgal va avea loc în primăvară. Cei disponibilizaţi îşi vor încasa salariile compensatorii

În cadrul întâlnirii pe care avut-o cu reprezentanţii angajaţilor societăţii de distribuţie Calorgal SA, care au protestat timp de două zile în curtea societăţii pentru că nu şi-au încasat salariile din luna septembrie, primarul Ionuţ Pucheanu le-a dat asigurări că îşi vor încasa salariile restante în aceste zile, iar din luna noiembrie, odată cu punerea în funcţiune a sistemului de încălzire centrală, plata drepturilor salariale va intra în graficul normal.

„Discuţiile pe care le-am purtat cu cei din cadrul societăţii Calorgal au fost despre plata drepturilor salariale. Societatea a reuşit miercuri să facă plata avansului de pe luna septembrie. Urmează ca primăria, prin fondurile pe care le va vira în conturile societăţii să poată asigura lichidarea de pe luna septembrie, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare să fie acoperit şi avansul pentru luna octombrie. Urmează ca odată cu punerea în funcţiune a sistemului de încălzire centralizată lucrurile să revină la normal şi să se ajungă la zi cu plata salariilor”, a declarat primarul.

Nu şi-a găsit o rezolvare o a altă revendicare a angajaţilor Calorgal, demisia sau demiterea directorului Marian Alexandru, care în mod evident l-a nemulţumit şi pe primarul Galaţiului, pentru că nu a administrat bine fondurile societăţii şi a mai făcut şi greşeala de a-şi angaja fiul la societate, fie chiar şi pentru câteva săptămâni. Primarul nu a luat încă o decizie: „În legătură cu conducerea societăţii, nu s-a pus în discuţie, încă, problema demiterii sau nu”.

Restructurarea Calorgal, în aprilie, după oprirea termoficării

Primarul le-a comunicat reprezentanţilor angajaţilor Calorgal că nu se pune problema unei restructurări a societăţii în această perioadă, dar atunci când aceasta va avea loc, în primăvară, toţi cei care îşi vor pierde locurile de muncă vor fi sprijiniţi pentru a-şi încasa salariile compensatorii până la găsirea unui nou loc de muncă.

„Cu privire la o viitoare restructurare în cadrul Calorgal, momentan nu poate fi vorba, pentru că intrăm în iarnă şi este nevoie de efective complete. Din primăvară, ceea ce am discutat cu dumnealor, este că vor avea absolut toată susţinerea, atât administrativă, cât şi politică, pentru a reuşi să atragă avantajele ce sunt trecute pe Ordonanţa 36, e vorba de venituri în completare, o formă de plăţi compensatorii”, a precizat Pucheanu.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*