Războiul pentru terenul din cartierul Siret mutat în justiție. Guvernul Tudose a dat în judecată Primăria Galați

Guvernul Tudose a deschis acțiune în instanță la Tribunalul București împotriva Primăriei și a Consiliului Municipal Galați, pentru că nu au răspuns la scrisoarea Guvernului prin care se cerea un renunțarea la o suprafață de 655,29 din cele 1.000 ha ale zonei metropolitane Galați – Brăila, teren aflat în județul Brăila, dar trecut în proprietatea Municipiului Galați prin HG 512/2002. Terenul respectiv ar urma să fie preluat de ADS, care să îl transfere la CJ Brăila.

Pe 23 noiembrie, Guvernul României a deschis la Tribunalul București acțiunea în contencios, prin care solicită instanței să oblige Primăria Galați și Consiliul Municipal Galați la emiterea unui act administrativ cu privire la restituirea către ADS a celor 655,29 ha.

Dosarul nr 44.707/3/2017 va fi judecat de magistrații de la Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului București. Deocamdată nu a fost stabilit un termen în acest dosar. Guvernul României este „reclamant”, Consiliul Local al Municipiului Galați și Primăria Municipiului Galați, prin primar, având calitatea de „pârâți”.

Primarul Galațiului inițiase o hotărâre a Consiliului Municipal, dar a retras-o de pe ordinea de zi a ședinței, explicând că e o decizie importantă, care mai trebuie analizată. „În urma discuţiilor pe care le-am mai avut cu ceilalţi factori de decizie locali, am ajuns la concluzia să retragem proiectul şi să reanalizăm această iniţiativă. Cred pentru o astfel de decizie, atât de importantă pentru noi, este mult mai importantă o analizare a situaţiei decât să ne aruncăm cu capul înainte şi să luăm decizii pripite. Mai există potenţiale proiecte ce pot să apară în zona respectivă şi este mai bine să reanalizăm toate opţiunile”, a explicat primarul Ionuț Pucheanu.

Premierul Tudose a răspuns la primarului Ionuț Pucheanu printr-o declarație  pentru cotidianul Obiectiv Vocea Brăilei: Cred că domnul primar ar trebui să se preocupe de reintrarea cât mai grabnică în legalitate în ceea ce priveşte sutele acestea de hectare pe care Galaţiul le-a primit prin hotărâre de guvern cu un scop foarte precis: construcţia de locuinţe. În acelaşi context, eu nu înţeleg ce fac organele statului cu privire la acest aspect care înseamnă schimbarea ilegală a destinaţiei unor terenuri şi încasarea ilegală a unor venituri”, a declarat Mihai Tudose.

 Primarul Ionuț Pucheanu a explicat de la începutul noii dispute că terenul nu poate fi scos din circuitul agricol decât în anumite condiții și fiind teren agricol, Curtea de Conturi a obligat Primăria Galați să îl valorifice prin închiriere.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*