Protest spontan la Damen. Miercuri sosește la Galați președintele CA al Grupului „Damen”, Bert Jan ter Riet

Sute de muncitori de la Șantierul Naval „Damen” au protestat în fața clădirii administrative a șantierului, solicitând majorarea salariilor. Protestul a început la ora 7.00, când aproximativ 500 de navaliști au hotărât întreruperea lucrului și au înconjurat sediul administrației Directorul pentru Resurse Umane și Afaceri Corporatiste, Florin Spătaru, a încercat să discute cu muncitorii, dar a fost huiduit. Același lucru s-a întâmplat și când a încercat să le vorbească protestarilor și liderul de sindicat, Pavel Stelian.

Conducerea șantierului naval le-a cerut protestatarilor să desemneze un grup care să participe la negocieri cu reprezentanți ai administrației, dar aceștia au refuzat. Li s-a dat un caiet în care să își treacă revendicările.

La orele prânzului, directorul Florin Spătaru le-a comunicat navaliștilor care protestau două oferte ale administrației, dintre care una viza o majorare a salariilor cu 2% începând din 2018, dar navaliștii au refuzat propunerile conducerii șantierului.

Potrivit liderului sindicatului, Pavel Stelian, nemulțumirile navaliștilor vizează și stresul în care se lucrează ca urmare a deficitului de personal, dar și nivelul scăzut al salariilor, mult mai mici în raport cu cele pe care le încasează navaliști de la Galați care au mers să lucreze la șantiere navale din vestul Europei și Canada, dar și în raport cu salariile angajaților firmelor subcontractoare, care au preluat o parte din activitățile de construcții și montaj.

,,Este o acţiune spontană care pornit din cauza nivelului salariilor. Salariul mediu brut la noi este de 3.200 lei, dar la firmele subcontractoare este de 4.000 lei şi e normal ca oamenii din şantier să fie nemulţumiţi”, a declarat liderul sindical.

Miercuri va sosi la Galați, pentru negocierile cu navaliștii, o echipă a bordului director al Grupului „Damen”, condusă de președintele Consiliului de Administrație al Grupului, Bert Jan ter Riet.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*