Protest de stradă pentru înființarea unui cinematograf la Galați

cinematograf-lugoj-sala-lugojeni-nerabdarotri-proiect-gata-pana-in-2014-lugojeanul-2013-27-aprilie (1)Nu știm dacă pe la 1900 gălățenii or fi organizat un protest de stradă pentru înființarea primului cinematograf la care să poată urmări primele producții cinematografice, dar este sigur că după 120 de ani este organizat un protest pentru reînființarea unui cinematograf la Galați. Inițiativa îi aparține Asociației  “Galați, orașul meu” care anul trecut a lansat campania “Vrem cinematograf în Galați!”. Protestul va avea loc vineri la ora 17.30.

„Cinematografia înseamnă normalitate, civilizație, este un act de cultură, de care gălățenii sunt privați. Drept urmare, am declanșat această campanie în presă, televiziune, am creat o pagină de facebook, prin care am dorit să sensibilizăm administrația locală să se implice în rezolvarea acestui deziderat al miilor de locuitori ai orașului Galați.

Am trimis o petiție on-line Primăriei Municipiului Galați, semnată de peste 1300 de cetățeni, am înaintat o adresă, am avut apariții în presă, la televiziunile locale, prin care am solicitat preluarea de către administrația locală a spațiilor R.A.D.E.F., modernizarea și redarea lor circuitului cultural cu destinația de cinematografe, prin atragerea de investitori, în varianta de parteneriat public-privat, renegocierea cu dezvoltatorul NEPI a construirii unui Cinema City, la mall-ul de pe b-dul G.Coșbuc. Din păcate, nu am primit niciun răspuns concret, au fost doar promisiuni, fără termene clare, soluții și angajamente responsabile.

Ca atare, am decis să recurgem la altă formă de sensibilizare a autorităților locale și să organizăm o acțiune în aer liber, în parcul din fața fostului Cinematograf Țiglina, prin care să simulăm atmosfera unei săli de cinematograf. Astfel, vor fi aduse scaune pe care le vom așeza pe rânduri, pe aleile situate de o parte și de alta a coloanei Progresul, cu fața către cinematograf, solicitând participanților să se prezinte cu scaune rabatabile, protestând în liniște, în mod civilizat”, se spune în comunicatul semnat de Bogdan Brânzan, președintele “Asociației Galați, orașul meu”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

18 Comments

 1. ati avut in tiglina…..insa a devenit disco vip 2000

 2. La munca golanilor nu la cersit un cinematograf in strada, scursuri ale societatii cu muci in nas ce sunteti

  • Wow dar de ce atâta ură? Nu este justificata de absolut nimic, altceva mai bun nu ai de făcut?

  • Isabella says:

   Ce este rau in avea un cinematograf in oras? Galatenii nu au dreptul la avea un loc in care sa re relaxeze un weekend..? Vi se pare normal sa cheltuim bani aiurea pe transport/combustibil pana la Braila pentru ca edilii nostrii au furat bani alocati pentru infrumusetarea orasului.?
   Mi se pare de foarte prost gust comentariu dumneavoastra si chiar dati dovada de scursura a societatii cu muci in nas :).

  • va sustin ne dati locuri de munca sau doar vreti sa judecati perceptiile noastre? Fie , fiecare are drepturi si nu neaparat daca cere ceva este golan sau mucos.Deci din cate vad dumneavoastra aveti o problema cu populatia tanara , tinerii suntem scursuri? bine vrei sa vezi daca nu am fi noi aceste “scursuri ” maine nu ar exista un viitor? Din pacate dumneavoastra ati demonstat cat de inapoiata poata sa fie gandirea unora.

  • George Sirbi says:

   Bai retardatule , vezi-ti de biletele tale !

 3. ce comentarii de oameni senili aveti …adica vi se pare ceva normal sa te duci la Braila sa vezi un film…ptr ce ..ca nu au vrut autoritatile batai de cap?. Nu avem nimic in orasul asta ptr ca ani la rand am avut doar imitatii de primar oameni fara minte care nu “vrut batai de cap” ci doar banii publici. Nu luati atitudine si veti locui ca-n Valea Jiului!

 4. Mall ul din Brăila va da faliment daca nu se mai duc gălățenii acolo si de aici…..e clară treaba de ce nu vor sa faca in Galati!

 5. cinema doina ar fi minunat

 6. Esna Lidia says:

  Nu conteaza ce am avut , conteaza ce dorim acum sa avem!

 7. mai sunt firme care pot investi intr-un cinema , nu trebuie sa vina cinemacity sa faca, ptr ca deschizand in braila nu vor face si in galati ..multiplex de exemplu nu este in zona.

 8. Alberto Antonio Alfredo says:

  Iesiti in strada pentru sportul galatean care moare, dati-o incolo de cinematograf.

 9. GROAZNIC.!!!!.Cand eram in liceu ( SCOALA MEDIE DE CULTURA GENERALA) ,in Galati erau 6(SASE) cinematografe.ALO D-l BACALBASA ,nu va este putin jena.??

 10. Vrem cinematograf la galati

 11. Gabriela Galeanu says:

  Voi trait intr-o tara civilizata ,ati trait intradevar intr-o tara civilizata,sa stiti ce è un cinema in aer liber,mai aveti de crescut si dupa sa vb. Chiar daca sunt multe cinema inchise,de vina conduceri nu a noastra

 12. Valentin says:

  Serios? Nu aveti 10 lei in buzunar pentru transportul dus-intors Galati-Braila, chiar asa ati ajuns sa va plangeti ca nu avem cinema, halal lenesi.

 13. Dima Camelia says:

  De ce cinematografe…mai bn cluburii……drogurii,prostitie ceva ce ne caracterizeaza.

 14. … nu stiu cu ce ne ajuta vrea un cenematograf , de fapt eu am 20 de ani si nu am fost niciodata la unu, infine nu cred ca mar ajuta cu ceva vreau film biblioteca,net , tebelizor . Din cate stiu faceti un protest degeaba nu de alta dar chiar daca se deschide un astfel de cinema nu exista si oameni care sa vina… de ce nu exista cinema, simplu nu exista cerere deci este mult mai comod alte surse de informare.

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*