Protest al Cartel Alfa. Sindicaliștii cer Guvernului să renunțe la transferarea contribuțiilor de la angajator la angajat

Galațiul este printre cele șapte orașe în care Confederația Sindicală Națională Cartel Alfa a declanșat protestele prin care cere Guvernului să renunţe la inițiativa de a transfera de la angajator la angajat contribuțiile la bugetele asigurărilor de sănătate și asigurărilor sociale, care va duce la o diminuare cu 20% a salariilor angajaților firmelor cu capital privat.

Cei peste o sută de sindicaliști care au protestat pe platoul din fața Prefecturii Galați, înarmați cu vuvuzele, fluiere și butoaie transformate în tobe, au scandat lozinci precum „Hoţii” și „Ruşine” și purtau pancarte pe care scria „Vrem condiţii de muncă decente”, „Cine nu se trezeşte azi, degeaba va plânge mâine” și „Modificaţi legea care a distrus dialogul social”.

„Galaţiul, alături de alte 7 judeţe din ţară pichetează sediile prefecturilor, urmând ca pe 4 octombrie să pichetăm sediul Guvernului de la Bucureşti. Astăzi am ieşit în stradă din două motive. În primul rând, vrem să blocăm transferul taxelor de la angajtor la angajat care va duce la pierderea din salariul net al angajatului şi în al doilea rând vrem să modificăm Legea 62 a dialogului social, care face imposibilă negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector şi la nivel naţional. Prin transferul taxelor de la angajator la angajat se vor diminua drastic salariile. Este o măsură care, de la 1 ianuarie, va rade prima tranşă de 25% promisă bugetarilor şi va reduce cu cel puţin 20% salariile din mediul privat”, a declarat Romică Gârneață, liderul filialei din Galați a Cartelui Alfa.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*