Proiectul „Vacanța Altfel Acasă” : Cursuri de educaţie non-formală pentru tineri

Proiectul „Vacanța Altfel Acasă” este organizat de Asociația Galatzi 2020 în parteneriat cu Asociația Multifuncțională Filantropică Sf. Spiridon, Galați și este finanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret. Cursurile de formare ca animatori și lideri de grupuri de tineret se desfășoară în cadrul taberei de la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, județul Galați, cu binecuvântarea și aprobarea IPS Părinte Arhiepiscop Casian, tinerii beneficiind de cazare în cadrul Așezământului.

Proiectul „Vacanța Altfel Acasă” este un proiect de educație non-formală, inovator, atât pentru tinerii beneficiari, cât și pentru comunitatea locală. Scopul proiectului este să contribuie la dezvoltarea comunității gălățene.

Primul obiectiv este să instruiască 48 de tineri care vor dobândi noi cunoștințe, idei, noțiuni și aplicații practice în domeniul animării grupurilor de tineret/copii, pe de-o parte. Pe de cealaltă parte, în cadrul proiectului, tinerii, 12 la număr, deja instruiți de Pr. Simeon Bănică (trainer, lector acreditat), vor avea oportunitatea de a-și exersa practic abilitățile teoretice deja dobândite. Un rezultat așteptat al acestui proiect este activarea celor 60 de tineri instruiți ca animatori în parohiile, centrele sociale și comunitățile gălățene de tineri, pe cel puțin perioada vacanței de vară.

Tabăra va fi organizată în jurul celor 48 plus 12 tineri, care vor trece prin cinci module de instruire teoretică și practică în aria de: Comunicare, Autocunoaștere, Conflict, Lucru în echipă și Lideri și vor fi însoțite de sesiuni de educație non-formală ce se vor realiza prin vizionare de filme, interpretare și discuții libere, jocuri de rol și evaluarea jocului, jocuri libere centrate pe tema din ziua respectivă.

Punerea în aplicare a proiectului se desfășoară în două sesiuni de tabără, de câte cinci zile fiecare, la care participă câte 30 de tineri, în perioada 9-13.07.2018 și 16-20.07.2018, la Mănăstirea Tudor Vladimirescu, din județul nostru.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*