Proiectele administrației din Târgu Bujor, dezvoltate după conceptul „Smart City”

După foarte mulți ani în care în oraș nu s-a întâmplat mai nimic din punct de vedere investițional, la Târgu Bujor sunt sesizate semnele unei dezvoltări sustenabile, prin mai multe proiecte realizate pe principiul „Comunitate mică, ambiții mari”. Sunt în curs de implementare mai multe planuri și proiecte investiționale dorite și gândite de către autorități cu scopul de a crea un confort celor care contribuie la bugetul local, prin taxele și impozitele pe care le achită.

Conceptul „Smart City”, ce se traduce nu doar prin inovație în IT și tehnologie, ci și prin ideea de trăi într-un loc prietenos cu mediul, a bătut și la ușa orașului Târgu Bujor. Și lucrurile sunt la stadiul de „to be continued”.

Dezvoltare sustenabilă prin proiecte cu bani europeni

În acest context al dezvoltării locale, autoritățile au dezvoltat sau au în curs de implementare o serie de proiecte, cu scopul de a schimba mentalitățile și modul de viață al locuitorilor micuței urbe.

Unul dintre cele mai importante proiecte a vizat colectarea și transportul deșeurilor municipale din orașul Târgu Bujor și colectarea selectivă a deșeurilor. Finanțarea s-a făcut din partea Uniunii Europene și a avut valoarea de 378.000 de euro. Prin acest proiect s-au construit încă 32 de platforme betonate, pe lângă cele 32 de containere de 1.100 litri, 800 de pubele de 120 litri, un office pentru muncitori, un încărcător frontal de 2 mc și un autotransportator DAF cu compactor de 16 mc.

Informatizarea unităților și primăriei

Pe segmentul IT&C a fost derulat proiectul „Economia bazată pe cunoaștere”. În urma finalizării acestuia, cu fonduri guvernamentale, au fost dotate cu computere de ultimă generație mai multe instituții de învățământ, precum Grupul Școlar „Eremia Grigorescu” și Școala Gimnazială „Grigore Hagiu”, dar și Biblioteca orășenească „Grigore Hagiu”, respectiv Primăria orașului. Odată cu implementarea proiectului, a fost înființat Punctul de Acces al Publicului la Informație.

Peste un milion de euro din fonduri UE pentru modernizarea rețelelor de apă și canalizare

În ceea ce privește creșterea calității vieții locuitorilor din Târgu Bujor, autoritățile locale au finalizat reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare și modernizarea stației de epurare în oraș, proiect finanțat de Uniunea Europeană cu suma de 900.000 de euro.

De asemenea, prin intermediul unei finanțări din fonduri neramburabile de 200.000 de euro au fost reabilitate o serie de străzi pentru accesul în comunitatea de romi din Târgu Bujor, iar opt cetățeni de etnie romă, cu vârsta de peste 18 ani, au fost calificați în meserii specifice domeniului de mică infrastructură.

Nici domeniul alimentării cu apă nu a fost ignorat, iar cu 3,2 milioane de lei s-a reușit finalizarea unui proiect în satul Umbrărești. La momentul actual, în cadrul aceluiași proiect sunt în stadiul de finalizare lucrările de alimentare cu apă și canalizare în satul Moscu.

Proiect în curs de finalizare: alimentarea cu gaze naturale

Planurile edilitare ale autorităților se pare că nu se vor opri aici. Pe lista investițiilor aflate în curs de finalizare se mai găsesc, printre altele: alimentarea cu gaze naturale a orașului Târgu Bujor și a satelor componente Moscu și Umbrărești, reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă în orașul Târgu Bujor, precum și construirea unui nou pavilion la Spitalul Târgu Bujor care va fi sediul Stației de Salvare.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*