Proiect pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere. Deșeurile reciclabile, preluate la ușa apartamentului

Serviciul Public Ecosal demarează pe 16 octombrie, un proiect pilot de colectare selectivă pe fracție uscată și fracție umedă a deșeurilor menajere, tentativa de stabilire a unor proceduri urmând să fie realizată în colaborare cu Asociația de Proprietari nr. 758. Proiectul va fi derulat timp de două luni, după care vor fi trase concluziile.

Pentru colectarea deșeurilor reciclabile ce constituie fracția uscată, locatarilor li se vor distribui gratuit saci menajeri prin intermediul asociației. Locatarilor le vor fi explicate avantajele colectării deșeurilor produse în gospodărie pe două fracții – uscată și umedă, dar și faptul că în sacii primiți se vor colecta numai deșeuri reciclabile uscate, respectiv hârtie, plastic, peturi, doze de aluminiu, cutii de tablă etc., necontaminate, adică fără resturi alimentare sau lichide.

În zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, locatarii vor scoate lângă ușa de la intrare, pe palier, sacii menajeri conținând fracția uscată, urmând ca personalul Asociației de Locatari să îi ridice între orele 8.00 și 10.00 și să îi predea Serviciului Public Ecosal.

Deșeurile amestecate nu vor fi ridicate de la ușa apartmentului.

Gunoiul menajer va fi în continuare depozitat la punctul de colectare existent.

Locatarii care au propuneri de îmbunătățire a sistemului de colectare selectivă pot trimite sugestiile la adresa de e-mail: colectare_selectiva@ecosalgl.ro

Inițiatorii proiectului pilot speră să obțină creșterea gradului de colectare selectivă direct de la sursă și implicit creșterea veniturilor Ecosal, dar și eliminarea contribuției datorată de Primăria Galați la Fondul de Mediu pentru neatingerea cotelor privind colectarea selectivă.

Alt obiectiv este „etanșarea” circuitului de colectare față de persoanele care sustrag deșeurile reciclabile și în acest scop distrug igluurile și containerele, aruncă pe jos deșeurile menajere, etc. îngreunând munca echipelor Ecosal și crescând costurile de operare.

În funcție de rezultatele proiectului pilot, care se va desfășura în 33 de scări de bloc și cu informațiile strânse pe durata proiectului pilot se va extinde în viitorul apropiat sistemul de colectare la sursă la toate scările blocurilor din Galați.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*