Programul Ştiinţescu al Fundaţiei Comunitare Galaţi aduce ştiinţa mai aproape de elevii gălăţeni de gimnaziu

Sursa foto:http://fondulstiintescu.ro/

Fondul Științescu este un program de finanțare pentru proiecte educaționale care încurajează pasiunea pentru științe și tehnologie a copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani implementat în Galaţi de Fundaţia Comunitară Galaţi, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România cu sprijinul Romanian-American Foundation, al partenerilor locali și al donatorilor individuali.

Obiectivele fondului sunt:

  • să ofere educatorilor pasionați de științe resurse pentru a desfășura activități care să facă științele mai atractive și interesante pentru tineri;
  • să încurajeze filantropia individuală și să aducă la un loc, în jurul unui subiect important precum educația, o comunitate locală de suporteri și oameni de acțiune.

În prezent, Fondul Științescu este implementat prin fundațiile comunitare locale în BucureștiSibiuIașiCluj-NapocaTg-MureșBacăuPrahovaOdorheiul SecuiescBrașovȚara Făgărașului şi Galați prin competiții similare de proiecte.

Citeşte şi Susține un elev să ȋși dezvolte pasiunea pentru științele exacte. Fondul de Burse Științescu este acum la Galați și ȋși așteaptă bursierii

Fondul Ştiinţescu ediţia 2017 a declarat la Galaţi nouă proiecte câştigătoare, dintre care cinci sunt în derulare. Acest lucru înseamnă că au depus o aplicaţie prin care au explicat cum şi în condiţii vor derula un proiect prin care să facă ştiinţa accesibilă tinerilor, au obţinut în urma unei jurizări punctajul necesar accesării unei finanţări, au semnat contractul de finanţare şi implementează în acest moment activităţi menite să facă din cunoaşterea unor fenomene tehnice un proces interactiv.

Astfel aproximativ 10.000 euro vor ajunge la beneficiarii direcţi ai sprijinului acordat de către Fundaţia Comunitară Galaţi.

Dacă vrei să fii parte din povestea lui Științescu, scrie pe una dintre adresele info@fundatiacomunitaragalati.ro sau vizitează www.galati.stiintescu.ro.

Citeşte mai jos povestea celor cinci proiecte câştigătoare şi cunoaşte eroii din spatele poveştilor:

1. Liceul cu Program Sportiv – „Educație și știință pentru un viitor ecologic” (finanțare: 7712,5 lei)

*proiectul își propune sa construiască cu ajutorul elevilor și a cadrelor didactice, un sistem mixt, eolian-solar, de producere a energiei electrice din surse regenerabile, energie înmagazinată în acumulatori de tip solar cu scopul de a ilumina în final cu ajutorul a 10 stalpi dotati cu becuri eco de tip led, un parc de 200 mp din curtea liceului.

2.  Asociația Semper Musica Filiala Tecuci – „Chemistry Wizards”/ „Vrăjitorii chimiști” (finanțare: 9996 lei)

* CHEMISTRY WIZARDS este o inițiativă care are drept scop creșterea accesului a 400 de elevi de V-VIII din Tecuci și satele și comunele alăturate la 20 de ore și 1 eveniment public educativo-distractiv de chimie bazate pe experimentare practică explicată în legatură cu diferite fenomene ale naturii sau legi fizice, sesiuni și evenimente ce vor fi realizate de liceenii din Tecuci care înregistrează rezultate notabile la această disciplină sau care și-au reprezentat liceul la olimpiadele de chimie organizate la nivel local, național sau internațional.

3. Școala Gimnazială nr. 28 „Mihai Eminescu” Galați – Atelierul educațional „Prietenii Chimiei” (finanțare: 11.953,01 lei)

* Scopul concret al proiectului este realizarea unui număr de 25 de experimente chimice pe parcursul a 15 sesiuni de laborator, în anul școlar 2017-2018, primul semestru al anului şcolar 2018 – 2019, care să stimuleze curiozitatea şi spiritul de observație a min 100 de elevi, pentru situații şi fenomene din viața lor cotidiană. Totodată, elevii vor putea evalua consecințele proceselor şi acțiunilor substanțelor chimice asupra propriei persoane şi asupra mediului înconjurător.

4. Școala Gimnazială nr. 17 „Nichita Stănescu” Galați – „Nutrițiada” (finanțare: 2800 lei)

* Proiectul „NUTRIȚIADA”  își propune realizarea unei „Școli de nutriție” pentru un stil de viață sănătos şi încurajarea elevilor și a comunității pentru o alimentație sănătoasă. Urmărim realizarea asimilării conceptelor științifice, prin utilizarea experimentului și a activităților practice care pot fi aplicate în viața cotidiană. Dorim să schimbăm obiceiurile alimentare ale copiilor, conştientizând și implicând atât elevii cât și părinţii.

5. Palatul Copiilor Galați – „Atelierul de robotică” (finanțare: 10.919,45 lei)

*În timpul orelor de la Atelierul de Robotică, vor fi prezentate noțiuni elementare de electronică, mecanică, programare, proiectare, design. Elevii vor fi încurajați să construiască propriul roboțel Sparky, să-l programeze, pentru a îndeplini diverse sarcini: să se deplaseze pe un anumit traseu, să evite obstacole, să cânte, să afișeze informații pe display, să deseneze, să scrie, să strângă obiecte, să deosebească culorile. Pachetele cu Placă de Dezvoltare BBC MICRO:BIT GO MB158 cu microcontroller cu arhitectură ARM M0, pe 32 de biți, echipat cu bluetooth, matrice de LED-uri 5 x 5, magnetometru, accelerometru și alte periferice, sunt utile pentru a începe învățarea în domeniul programării.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*