Programul de subvenționare a centralelor de apartament continuă. Au fost depuse deja 847 de dosare

Programul de subvenționare a centralelor de apartament continuă. Au fost depuse deja 847 de dosarePrimarul Ionuț Pucheanu a anunțat că programul de acordare a subvențiilor pentru achiziția de centrale de apartament sau alte echipamente de încălzire pentru familiile care doresc să părăsească sistemul centralizat se derulează în continuare, pentru că a fost atacată în contencios numai Hotărârea CLM nr 157/12.04.2017, referitoare la suspendarea serviciului de termoficare, nu și Hotărârea CLM nr 158/12.04.2017, referitoare la acordarea subvențiilor.

 „Faptul că Hotărârea 158 nu este atacată și este din punctul meu de vedere cât se poate de legală, la fel ca și 157 de altfel – cea la care face referire contestația Prefecturii, programul nostru de subvenționare a gălățenilor care doresc să părăsească sistemul centralizat, că e sau nu e funcțional, merge mai departe”, a precizat Ionuț Pucheanu.

Primarul a mai adăugat că menținerea sistemului de încălzire centralizată, în baza unor prevederi ale Legilor 325/2006 și 187/2012, care prevăd obligațiile administațiilor locale de a asigura serviciul de termoficare, este, în cazul Galațiului, anulată de o prevedere a Legii nr. 51/2006, a serviciilor comunitare de utilităţi publice, care impune că serviciul de termoficare trebuie să fie derulat în condiții de eficiență economică:

„Pentru toți cei care spun ”aveți obligația de a asigura”, le spun da, dar Legea 51 mai spune și așa: ”în condiții de funcționare optimă, în condiții de siguranță a persoanelor și a serviciului, de rentabilitate și eficiență economică a construcțiilor, instalațiilor, echipamentelor și dotărilor corespunzătoare”. Suntem oare în situația asta la Galați? Eu cred că nu”.

Potrivit primarului, până acum au fost depuse la cele 6 centre deschise de primărie un număr de 847 de dosare pentru obținerea subvențiilor.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*