Primul deces provocat de gripă la Galați

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a confirmat al optsprezecelea deces provocat de gripă la nivel național, acesta fiind înregistrat la Galaţi.

Conform CNSCBT, este vorba despre o femeie în vârstă de 60 de ani, din municipiul Galaţi, confirmată cu virus gripal tip B, „având condiţii medicale preexistente şi nevaccinată antigripal”.

În total, în România au fost înregistrate, în această iarnă, 18 decese din cauza gripei. Opt dintre decese au fost raportate în ultima săptămână, fiind vorba de pacienți de vârste diferite, despre o fetiţă de 8 ani din Neamţ, un bărbat în vârstă de 66 de ani din judeţul Bihor, doi bărbaţi în vârstă de 40, respectiv 50 de ani din judeţul Mureş, doi bărbaţi de 62, respectiv 73 de ani şi o femeie de 66 de ani din judeţul Iaşi şi un bărbat în vârstă de 78 ani din Dâmboviţa. Toţi aveau şi alte afecţiuni şi erau nevaccinaţi antigripal.

CNSBT a mai precizat că în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie 2018 la nivel naţional s-au înregistrat 543 de cazuri de gripă, comparativ cu 252 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, IACRS şi pneumonii) a fost de 108.240, cu 12,3% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână din 2017 (96.424) şi cu 23,7% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (87.492).

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*