Primarul Galațiului nu este intimidat de acțiunea în instanță a Guvernului pentru terenul zonei metropolitane

Primarul Ionuț Pucheanu nu este nici nemulțumit, nici intimidat, de faptul că Guvernul României a dat în judecată Primăria și Consiliul Municipal Galați, solicitând să fie obligate la emiterea unui act administrativ prin care să fie restituită la Agenția Domeniilor Statului o suprafață de 655 ha din cele 1.000 de hectare pe care Galațiul le-a primit în proprietate în 2002 pentru construirea zonei metropolitane care să uneasă Galațiul și Brăila.

Vezi: Războiul pentru terenul din cartierul Siret mutat în justiție. Guvernul Tudose a dat în judecată Primăria Galați

Mai mult, primarul consideră că această acțiune în instanță aflată pe rolul Tribunalului București este cea mai bună modalitate prin care se va putea stabili care este situația terenului de peste Siret. „Cred că e cea mai ușoară formă de a face lumină odată pentru totdeauna în privința acestui subiect, pentru că la nivel de UAT-uri, Galați, Brăila, fiecare va avea un punct de vedere și evident că doar instanța ar putea să taie acest nod gordian. Vom vedea ce va spune instanța. Ne vom supune întru totul deciziei ce va fi luată, indiferent dacă ne va fi favorabilă sau defavorabilă. Sunt legile acestei țări și cu siguranță le vom respecta”, a declarat primarul.

Ionuț Pucheanu respinge ideea că acțiunea în instanță a Guvernului României ar putea afecta colaborarea dintre administrațiile din Galați și Brăila:

„Relațiile cu Brăila sunt relații inter-umane. Nu cred că un astfel de demers al Guvernului ar trebui să afecteze relațiile și viitoarele colaborări între primării și consilii județene. Acțiunea în instanță a Guvernului e singura modalitate legală și pe care nu o poate contesta nimeni, pentru a se termina odată pentru totdeauana cu această discuție, dacă e terenul Galațiului, dacă e al Brăilei, dacă e al Galațiului de ce nu s-a construit”.

Pucheanu: dacă doream să restituim terenul, am fi făcut-o

Întrebat dacă în opinia sa terenul ar trebui restituit, Ionuț Pucheanu a spus că dacă ar fi avut această opinie ar fi propus un astfel de proiect de hotărâre aprobării Consiliului Municipal: „Dacă doream, ne-am fi asumat această decizie într-o ședință de Consiliu Municipal. Am mai spus și cu alte ocazii. Discuțiile la nivel de primari, de președinți de consilii județene, au fost că acest teren va face obiectul unei viitoare dezvoltări comune, pentru ambele comunități, lucru de care eu sunt ferm convins că se va realiza într-un viitor apropiat”, a spus Pucheanu.

Zona Metropolitană se va numi „Dunărea de Jos”

Primarul Galațiului a mai adăugat că cele patru instituții administrative, Consiliile Județene și Primăriile din Galați și Brăila, au avut în ultimele luni alte priorități și proiecte și din această cauză discuțiile despre înființarea zonei metropolitane au fost purtate telefonic, dar spune că în viitorul apropiat ar putea fi reluate și vor putea fi parcurse procedurile. Un prim impas a fost depășit, pentru că zona metropolitană nu se va numi nici „Galați – Brăila”, nici „Brăila – Galați”, ci „Dunărea de Jos”.

„Sunt etape. Una dntre etapele premergătoare ar fi aceea ca fiecare entitate în parte, mă refer la Consiliul Județean Brăila, Primăria Brăila, Primăria Galați și Consiliul Județean Galați, să ia o decizie prin care să își exprime acordul de aderare la o viitoare asociere de tip zonă metropolitană, urmând ca în urma acestor hotărâri, aparatele de lucru le celor patru instituții să se pună de acord cu diverse operațiuni. Rezervarea de nume cred că s-ar putea să fie făcută deja. Cred că CJ Brăila a făcut acest demers pentru rezervarea numelui viitoarei zone metropolitane, care se va intitula Dunărea de Jos”, a mai primarul Ionuț Pucheanu.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*