Primarul din Oancea, Victor Chiriloaie, trimis în judecată de DNA pentru un „tun” de 150.000 lei din fondurile APIA

Primarul din Oancea, Victor Chiriloaie, trimis în judecată de DNA pentru un „tun” de 150.000 lei din fondurile APIAPrimarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Galați după ce a falsificat mai multe documente pentru ca doi  doi localnici să obțină de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Galați plata unor subvenții în valoare de 153.274 lei, adică 34.060 euro.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 2007-2008, inculpații Pîrvu Ion și Palade Petru au depus la APIA mai multe adeverințe și contracte încheiate fără respectarea legii și care conțineau date false în scopul de a obține în mod ilegal sume de bani în cadrul schemelor unice de plată pe suprafață, pentru suprafețele totale de 248 ha, respectiv 355 ha, de pășune, pe care nu le dețineau în realitate.

„În demersul lor infracțional, cei doi inculpați au beneficiat de ajutorul celuilalt inculpat, care în calitate de primar al comunei Oancea, județul Galați, a facilitat atribuirea și încheierea a patru contracte de închiriere privind pășunile menționate mai sus, aflate în administrarea comunei Oancea, fără respectarea procedurii de licitație publică. Mai mult, în cuprinsul contractelor inculpatul Chiriloaie Victor a inserat date false cu privire la numărul animalelor pe care cei doi fermieri le dețineau în proprietate”, se spune în rechizitoriul DNA Galați.

Primarul Victor Chiriloaie este acuzat de procurorii DNA pentru comiterea a patru infracțiuni de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, din care două în formă continuată.

Ion Pârvu, agent agricol în cadrul Primăriei Oancea, și Petru Palade, sunt acuzați de comiterea a câte două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

APIA s-a constituit parte civilă cu suma de 153.274 lei.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.

Dosarul a fost trimis de DNA spre judecare la Tribunalul Galați, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*