Primăria reacţionează la protestul şoferilor de maxi-taxi

Primăria reacţionează la protestul şoferilor de maxi taxiData de 9 mai 2016 va rămâne în istoria Galaţiului ca ziua în care, după ani de zile, pe străzi nu au mai circulat celebrele caşcarabete.

Azi de dimineaţă, şoferii de maxi-taxi au protestat, afişând pe geamul maşinilor mesajul ”Stimaţi gălăţeni, Primăria a hotărât să aşteptaţi în staţii, iar microbuzele să fie oprite”.

Ca urmare a protestelor organizate astăzi de operatorii privați de transport, primarul municipiului Galați, Marius Stan, face următoarea declarație:

 „Decizia de delegare exclusivă a serviciului de transport public către SC Transurb SA a fost votată de Consiliul Local, Primăria fiind obligată, conform legii, să pună în aplicare această hotărâre.

Operatorii de maxi-taxi știau de acum un an că va veni acest moment. Nu a fost o decizie pripită, luată de pe o zi pe alta, ci a fost o decizie luată în conformitate cu legea și directivele europene, ce a fost anunțată public în urmă cu un an, în mai 2015.

Le reamintesc operatorilor de maxi-taxi că primarul Marius Stan a fost cel care a propus Consiliului Local prelungirea licențelor lor de transport pe perioada mai 2015 – mai 2016, măsură fără care ar fi fost scoși de pe traseu încă de anul trecut. Așa cum am mai făcut-o și în alte rânduri, le mulțumesc transportatorilor privați pentru activitatea prestată în folosul populației și le reamintesc că, împreună la aceeași masă, am discutat și agreat momentul 9 mai 2016, cu promisiunea mea că vor avea o perioadă de grație de un an, din mai 2015 până în mai 2016, să își pună treburile în ordine, lucru care s-a întâmplat, fiind, deci, o promisiune onorată.

Începând de astăzi, o lună, maximum două, vom monitoriza cu atenție activitatea Transurb și calitatea serviciilor de transport pe care le prestează populației. În cazul în care Transurb nu îndeplinește criteriile de calitate pe care și le-a asumat și va perturba transportul public, vom uza de prevederile Directivei Europene 1370 și vom apela, prin atribuire directă, la serviciile operatorilor privați”, transmite Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

5 Comments

 1. anonim says:

  un clovn de primar si mai are tupeul sa mai candideze mie scarba lehamite

  • Poate ai cascarabeta de faci gat atat. Cea mai mare evaziune fiscal o faceau cei cu maxi-taxi, de cate ori dadeau bilete? Mie intr-o luna, daca am primit 2 bilete, daca……….. BRAVO Consiliu Local, BRAVO Primarie. Cei care protestau, ca si anul trecut, sunt cei care au si nu se mai satura, ptr un simplu sofer de maxi – taxi, se putea angaja la transurb, da, ca nu-I mai ies lui banii, e altceva, dar daca vroia, se angaja la transurb.

 2. anonim says:

  de astfel de oameni care asa considera ca e bine

 3. Marius says:

  Veți apela la serviciile operatorilor privați și vom fi veșnic ciurucuri în acest oraș! Țigăneala! Ca asta va place! Aia sfidau orice regula a codului rutier pentru un 1,5 RON.

 4. Domnule primar. De mai stii ce e aceea RUSINE, sper ca din populism sa nu cumva sa revii iar la a aglomera strazile cu microbuze!

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*