Primăria a cumpărat Maternitatea „Buna Vestire” de la Federația Comunităților Evreiești. Prețul, 1,1 milioane euro

Primăria a cumpărat Maternitatea „Buna Vestire” de la Federația Comunităților Evreiești. Prețul, 1,1 milioane euroPrimarul Ionuț Pucheanu a semnat cu reprezentanții Fundației Caritatea a  Federației Comunităților Evreiești din România contractul pentru preluarea Maternității „Buna Vestire” în patrimoniul Primăriei Galați.

 Preţul total de vânzare a imobilului, respectiv a terenului de 10.561 mp și construcțiilor, este de 5.001.480 lei, adică 1.111.440 euro.

 Conform condițiilor negociate, achitarea preţului se va efectua integral până pe 10 mai, iar chiria pentru perioada 1 ianuarie – 10 mai 2017 nu se va mai achita.

 „După ani de zile în care s-au vehiculat doar vorbe și promisiuni, acum ne putem mândri că acest spital este al orașului. Sunt extrem de încântat că în sfârșit acest spital este redat comunității pentru că aici este locul său”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

foto 1

Foto: Primăria Municipiului Galaţi

Maternitatea „Buna Vestire” este unul dintre cele mai vechi spitale din Galați, funcționând din  din 1832. La această maternitate s-au născut toți gălățenii, până în anii 70, când a fost inaugurată a doua maternitate din Galați, aceea de la Spitalul Județean.

Clădirile Maternității „Buna Vestire” au fost retrocedate în 2007 Fundației Caritatea, a Federației Comunităților Evreiești din România în urma unei sentințe judecătorești. De atunci, primăria aloca anual bani pentru plata chiriei de 8.500 de euro pe lună.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*