Primare testare ADOS la Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism – Galaţi

Primare testare ADOS la Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism - GalaţiIeri, 8 septembrie, a fost realizată prima testare ADOS pentru copiii cu autism în cadrul Asociaţiei de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism –Galaţi.

Pentru că Nicoleta Lupoae, alături de ceilalţi părinţi implicaţi, cred că autismul este recuperabil, la Galaţi a fost cumpărat cu fonduri strânse din comunitate  – testul ADOS.

 Testul ADOS – standarde internaţionale în diagnosticarea şi evaluarea continuă a autismului

AdosAutism Disorder Observation Schedule – este unul dintre testele principale de screening şi de diagnostic utilizate pentru depistarea şi confirmarea tulburărilor din spectrul autismului. Acesta este un test amănunţit în urma căruia se pot obţine rezultate de o acurateţe ridicată care pot sta la baza constituirii unui plan de intervenţie care să include atşt servicii psihologice cât şi medicale.

In ultimele două decenii, ADOS a devenit unul din cele mai des utilizate instrumente de diagnostic pentru tulburările din spectrul autismului.

La Galaţi, testul a devenit disponibil în urma achiziţionării lui de către APCA. Preţul de 15 100 de lei a fost plătit în urma strângerii acestei sume, în cadrul a trei evenimente de fundraising: Semimaraton (octombrie 2014 – 35 % din sumă), FunRaising (mai 2015 – 13 % din sumă) despre care PresaGalaţi.ro a scris AICI) şi Balul Rotary Galaţi (mai 2015 – 52 % din sumă).

Prima testare cu ADOS a avut loc „alături de „artizanii” acestei bucurii și mari reușite pentru asociația noastră, pentru cauza copiilor cu autism din Galați și din județele învecinate. Ne-am întâlnit cu cei alături de care, timp de 12 luni și cu ajutorul a 3 evenimente importante, am reușit, luptând IMPREUNĂ, să transformăm Imposibilul în POSIBIL. Iar Alin, un băiețel superb din APCA, primul copil testat cu ADOS, a devenit simbolul unui pas uriaș făcut înainte pe acest drum”, a declarat Nicoleta Lupoae, preşedintele APCA Galaţi. “Pentru că AUTISMUL este RECUPERABIL, hai să luptăm ÎMPREUNĂ!” – este deviza celor de la APCa, iar în acest spirit rezultatele nu întârzie să apară.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*