În galantare au început să apară produsele tradiționale pentru masa de Paște, în primul rând drobul și carnea de miel. În marile rețele comerciale, o pungă de un kilogram cu organe şi prapur pentru drob costă între 21 şi 36 de lei, iar kilogramul de drob gata preparat este de la 16 la 28 de lei.
Deoarece în acest an Paștele a venit la început de aprilie, mieii au o greutate de aproximativ 10-12 kilograme, mai mică decât cea mieilor sacrificați la Paștele de anul trecut. Este un dezavantaj pentru crescători, dar prețurile vor fi la fel ca anul trecut sau chiar un pic mai mici, în funcție de magazin și comerciant.
Crescătorii vând carnea de miel în carcasă la 18 – 20 de lei kilogramul, iar mieii vii la 10 lei kilogramul. Această variantă mai ieftină, mieii sacrificați de crescătorii din Galați, va apare în a doua parte a săptămânii la măcelăriile din Piața Centrală. Deocamdată, în supermarketuri, prețul cărnii de miel este de 25 – 30 de lei, în funcție de pachet, un sfert posterior de 4 kilograme costând 120 de lei 118 lei, iar un sfert anterior, cu cap, 55 de lei. La magazinele de cartier kilogramul de drob costă 21 – 24 lei, iar kilogramul de carcasă costă 30 de lei.
Dacă în 2012 în județul Galați erau cinci abatoare autorizate în sacrificarea mieilor, la Liești, Cudalbi, Corod, Vânători și Foltești, din 2013 a mai rămas unul singur, SC Livada Şerbăneşti SRL Liești, la care deține 44.500 de părți sociale deputatul PNL George Scarlat. Deputatul PNL a administrat abatorul din Liești până în 2012, când a câștigat alegerile din Colegiul nr. 3 și a renunțat la administrare, păstrându-și doar părțile sociale.
Grija la punctuatie.