Președintele PNL: „Mă cheamă Orban, dar să pui 15 martie zi naţională în România mi se pare o sfidare”

Cu prilejul vizitei pe care a întreprins-o la organizația din Galați, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a criticat dur modificarea Legii 215, a Administrației Publice Locale pentru, introducerea inițiativei UDMR, de reducere de la 20% la 10% a pragului numărului de persoane aparţinând unei minorităţi în limba căreia angajații primăriilor și celorlalte instituții publice trebuie să vorbească. Ludovic Orban a afirmat că după ce liderul grupului UDMR a anunţat că prelungeşte protocolul de colaborare cu actuala majoritate, parlamentarii PSD şi ALDE din Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaților au dat aviz inițiativei legislative a UDMR pentru modificarea Legii 215.

„Această modificare a Legii 215 spune un lucru simplu: coboară de la 20% la 10% pragul pentru a acorda drepturile de a vorbi în limba minorităţilor, de a pune plăcuţe, de a obliga instituţiile publice din localităţile respective să ofere cetăţenilor de altă etnie activitatea în limba lor. La acest proiect de lege a fost dat aviz favorabil şi cei care au votat pentru sunt, pe lângă parlamentarii UDMR, care era normal să voteze, parlamentarii PSD şi ALDE. Deci, preţul este susţinerea de către PSD a propunerilor legislative formulate de UDMR, care, după părerea mea, sunt total contrare spiritului european, total contrare în general standardului de respectare a drepturilor minorităţilor în România. Sunt făcute în sfidarea românilor, pentru că nu e vorba numai de modificarea Legii 215, care îţi bagă 400 de noi localităţi pe lista celor în care autorităţile sunt obligate să vorbească în limba maghiară, este vorba și despre legea privind statutul minorităţilor care vrea să instituie o formă de autonomie, îi zice autonomie culturală, dar de fapt e o formă perversă de acordarea de drepturi colective şi nicidecum de drepturi individuale. Și este vorba de asemenea de declararea zilei de 15 martie ca zi naţională. Mă cheamă Orban, dar să pui 15 martie zi naţională în România mi se pare o sfidare”, a spus președintele PNL.

Liderul liberal a lansat şi un apel către UDMR pentru a nu se victimiza şi a intra în jocurile de campanie ale liderului maghiar Viktor Orban. „UDMR pescuieşte în ape tulburi, în coordonare cu guvernul maghiar. Le cer să nu intre în campania de a se victimiza doar pentru a-i servi în campania electorală a lui Viktor Orban care se bate cu cărămida în piept că el apără drepturile minorităţilor şi caută maghiari victime în ţările din jur, Slovacia sau România. Le solicit liderilor UDMR să nu intre în acest joc politic electoral, să nu caute să se victimizeze în mod gratuit şi mai ales în materie de drepturile minorităţilor naţionale, la care România este un campion”, a mai spus Ludovic Orban.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*