Preotul din Schela, suspendat de Arhiepiscopie, după ce a urcat beat la volan şi a accidentat mortal un bărbat

Dănuţ Hohotă, preot din comuna Schela, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut de Poliţie, după ce duminică seara a urcat beat la volan şi a accidentat mortal un bărbat de 49 de ani care mergea pe marginea drumului. Preotul a părăsit locul accidentului.

La verificarea alcool-test poliţiştii au stabilit că preotul avea o alcoolemie de 1,34 miligrame alcool în aerul pur expirat.

“Un bărbat, de 49 de ani, din Schela, în timp ce se deplasa pe partea dreaptă a drumului DJ 251 K, a fost accidentat mortal de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, dar poliţiştii l-au identificat, fiind vorba despre un bărbat de 44, din comuna Schela. Testat cu aparatul Dragger s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Crina Dragu, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dănuţ Hohotă a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, poliţiştii întocmindu-i dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a anunţat printr-un comunicat că preotul din Schela a fost suspendat

“Arhiepiscopia Dunării de Jos a luat cunoştinţă cu adâncă mâhnire de accidentul rutier provocat în seara zilei de 12 noiembrie, pe raza localităţii Schela, de către preotul Dănuţ Hohotă, de la parohia Negrea, soldat cu decesul unei persoane în vârstă de 49 de ani.

În baza prevederilor canonice şi ale art. 63, alin. (2) din Regulamentul Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul în cauză este suspendat din funcţie pe toată perioada desfăşurării cercetărilor de către autorităţile în drept, urmând ca după finalizarea acestora, să fie luate măsurile ce se impun.

Având în vedere situaţia creată, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii persoanei accidentate şi încredinţăm familia îndoliată de sprijinul spiritual şi material, precum şi de întreaga noastră compasiune, rugându-L pe Dumnezeu să ne apere pe toţi de astfel de grave încercări”, se spune în comunicatul Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*