Premiile Festivalului „Gulliver”. „Marele Premiu” a fost câștigat de „Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele”

 Premiile Festivalului „Gulliver”. „Marele Premiu” a fost câștigat de „Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele”Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” s-a încheiat cu festivitatea de decernare a premiilor acordate de juriul format din conf. dr. Carmen Stanciu, preşedinta juriului, şi din membrii juriului, conf. univ. dr. Anca Doina Ciobotaru și prof. Ilie Zanfir, preşedintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Municipal.

 MARELE PREMIU

Cel mai dorit şi aşteptat premiu din festival a fost acordat, la această ediţie aniversară, Teatrului de Animaţie Ţăndărică din Bucureşti pentru spectacolul „Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele”, regia Ioan Brancu. “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de candoare, de sensibilitate care vorbește despre prietenie, într-ajutorare, tristețe, bucurie şi speranţă.

PREMIUL PENTRU REGIE

 Fără rival, Cristian Pepino, regizorul care s-a dedicat întru totul teatrului de animație, realizând până în prezent peste 120 de spectacole, a primit premiul pentru regia spectacolelor „Visul unei nopţi de vară”, al Teatrului de Animaţie „Ţăndărică” Bucureşti şi „Frumoasa şi Bestia”, al Teatrului de Păpuşi „Gulliver” Galaţi.

PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI

Acesta a fost acordat Teatrului de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi pentru susţinerea artei păpuşăreşti prin organizarea neîntreruptă a celor douăzeci şi cinci de ediţii ale Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”.

 Premiile Festivalului „Gulliver”. „Marele Premiu” a fost câștigat de „Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele”PREMIUL GULLIVER BEBE

În ultimii ani, Festivalul Gulliver a avut grijă să ofere posibilitatea copiilor foarte mici, din categoria de vârstă 1-3 ani, de a intra, pentru prima dată, în contact cu un spectacol de teatru, special conceput pentru vârsta lor. Anul acesta, juriul a decis să răsplătească această iniţiativă prin oferirea premiului „Gulliver Bebe” Teatrului Multicultural pentru Copii şi Tineret „Elmina” din Israel, pentru spectacolul „Eh-Oh!”, regia Dana Dvorin.

PREMIUL PENTRU MUZICA ORIGINALĂ

A fost acordat tânărului compozitor Cari Tibor pentru muzica originală din spectacolul “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, regia Ioan Brancu, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică din Bucureşti. Cari Tibor s-a remarcat prin muzica originală creată pentru spectacolele de teatru, fiind premiat de către UNITER.

PREMIUL PENTRU SCENOGRAFIE

I-a revenit doamnei Roxana Ionescu pentru scenografia spectacolului “Harap-Alb” al Teatrului pentru Copii şi Tineret “Gong” din Sibiu. Ceea ce iese în evidenţă la scenografia acestui spectacol este faptul că personajele au fost concepute din hârtie şi lemn, schimbările de decor se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi capătă viaţă pe scenă.

 Premiile Festivalului „Gulliver”. „Marele Premiu” a fost câștigat de „Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele”PREMIUL PENTRU MÂNUIRE

Juriul a urmărit atent mânuirea păpuşilor şi marionetelor din spectacolele înscrise în concurs, şi a decis să acorde două premii pentru această categorie. Primul va pleca în Bulgaria, la actorul Enev Ivaylo, pentru personajele interpretate în spectacolul “Aici, acolo, pretutindeni”, regia Hristina Arsenova, al Teatrului Trio din Bulgaria.

Cel de-a doilea rămâne în ţară şi ajunge la actriţa Liliana Gavrilescu pentru personajele interpretate în spectacolul “Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, regia Ioan Brancu, al Teatrului de Animaţie Ţăndărică Bucureşti.

Pe lângă premiile oferite de juriul festivalului, cotidianul local „Viaţa Liberă” înmânează, la fiecare ediţie, Premiul „Dan Ganea”, cel care a fost fondatorul Festivalului Gulliver. Anul acesta, premiul a fost acordat actriţei Romona Păuc pentru interpretarea personajului „Frumoasa/sora cea mică” din spectacolul „Frumoasa şi Bestia”, al Teatrului de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

  1. Pingback: Premiile Festivalului „Gulliver”. „Marele Premiu” a fost câștigat de „Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele” – Presa Online 24

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*