Premieră națională la Balta „Zătun”: a fost organizat primul concurs de pescuit pentru nevăzători

În premieră națională, la complexul de agrement de la Balta „Zătun”, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Galați, a avut loc un concurs de pescuit dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere, organizat de Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi cu sprijinul Consiliului Județean. „Asociaţia noastră, militând pentru integrarea în societate a persoanelor cu deficienţe vizuale, introducem pentru prima oară în România acest sport care în alte ţări se practică cu succes. Eu cel puţin am participat în alte ţări la aşa ceva”, ne-a declarat Vasilică Ilieş, preşedintele filialei din Galați a Asociaţiei Nevăzătorilor.

La concurs au participat 15 persoane cu deficienţe de vedere și 15 însoţitori ai acestora. Bineînțeles că aceasta fiind prima ieșire la pescuit nu a fost dată o prea  mare importanță capturilor. „Nu contează ce şi cât prindem sau dacă prindem ceva. Ne place să ieşim în natură. Ca să ştim când am prins un peşte ne bazăm pe clopoţelul care este ataşat de fiecare undiţă. Sunt undiţe special modificate pentru nevăzători. Nu vedem ce prindem, dar auzim. Este prima oară când pescuiesc”, a spus Iancu Neagu, unul dintre participanţi. „Am fost primul care a prins un peşte. Norocul începătorului, probabil. Nu am mai pescuit pâmă acum. Este o experienţă plăcută, mă relaxează şi linişteşte acest sport”, a adăugat Andrei Valentin, care a reușit prima captură.

La finalul concursului, participanţii au primit diplome şi cupe şi s-au delectat cu produse pescăreşti.

Campionat național de pescuit sportiv pentru nevăzători

Participanții la ineditul concurs de la Balta „Zătun” au fost întâmpinați de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, care le-a urat „fir întins” și le-a promis că va organiza, tot la „Zătun”, un campionat național. „E ceva special ce se întâmplă aici. Acești oameni merită toată atenția și respectul nostru. Le-am urat ”fir întins” și le-am promis că ne vom implica în organizarea unui campionat național de pescuit sportiv pentru nevăzători. Această premieră trebuie extinsă la nivel național”, a declarat Fotea.

 

 

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*