Premieră la Poliția Locală Galați: un număr de 20 de gălățeni vor deveni polițiști voluntari

Directorul Poliției Locale Galați, Petrică Hahui, a anunțat că în cadrul instituției de ordine publică vor fi cooptați 20 de voluntari, care se vor alătura polițiștilor locali în acțiunile de ordine publică, de control în comerț și disciplină în construcții. Măsura este luată și pentru că există un deficit de personal, fiind acoperite 97% din posturi. Propunerea va fi supusă aprobării Consiliului Municipal.

„Ne-am propus să aplicăm prevederile legii 78/2014 – legea voluntariatului. La această dată am dispus ca polițiștii locali gălățeni să identifice un număr de persoane cu calități, oameni care să sprijine instituția noastră. Dorim să propunem Primăriei emiterea unei hotărâri de Consiliu Local cu privire la acest voluntariat. Voluntarii Poliției Locale Galați vor purta așa cum prevede legea, insignă, ecuson, legitimație, îi vom pregăti și îi vom folosi în toate acțiunile noastre, pe domenii: ordine publică, siguranță rutieră, control comerț, disciplina în construcții”, a declarat directorul Poliției Locale.

Potrivit acestuia, viitorii agenți voluntari vor trebui să îndeplinească anumite condiții și să aibă spirit civic: „Viitorii voluntari trebuie să fie persoane care nu au săvârșit fapte penale, care au un comportament civic normal și care să poată, împreună cu polițiștii locali să ia o serie de măsuri ferme. De precizat că numărul voluntarilor pe care îi vom recruta se ridică la 20 de persoane”, a a adăugat Petrică Hahui.

Cei 20 de voluntari vor fi prezentați pe data de 5 decembrie, de „Ziua Internațională a Voluntarilor”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*