PREMIERĂ. Comedia „Îmblânzirea scorpiei”, de Shakespeare, în regia lui Ion Sapdaru, la Teatrul Dramatic

DSC_0182Teatrul Dramatic „Fani Tardini” îi aşteaptă pe gălăţeni cu o nouă premieră la sfârşitul acestei săptămâni, comedia „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare.

Este un spectacol în regia lui Ion Sapdaru şi ale cărui prime reprezentaţii sunt programate sâmbătă şi duminică (25 şi 26 aprilie), de la ora 19.00.

O comedie a cărei reţetă pentru succes pare infailibilă şi cu o distribuţie mai numeroasă decât faţă de alte spectacole ale Galaţiului, în care spectatorii vor vedea, alături de nume consacrate ale „Dramaticului” gălăţean, şi tineri actori, proaspăt absolvenţi ai facultăţii. 

„Pot să spun că a fost un traseu frumos, a fost o călătorie interesantă, mă refer la munca asupra spectacolului. Trupa Teatrului <<Fani Tardini>>, ca întotdeauna, a vibrat aşa cum îi stă bine unei trupe dornice de performanţă şi de a se autodepăşi.

Mi-a plăcut foarte mult să muncesc cu ei şi de data asta. A fost iarăşi o întâlnire de suflet cu mulţi din colaboratorii cu care am mai muncit, dar şi întâlniri noi, cu tineri actori, proaspăt absolvenţi ai facultăţii de la Galaţi care m-au impresionat prin dorinţa lor de a escalada, ca să zic aşa, culmile Melpomenei.

DSC_0160Publicul gălăţean să se aştepte la o nouă performanţă a vechilor mei colaboratori. În rolurile principale sunt Oana Preda şi Cristian Gheorghe, dar celelalte partituri sunt la fel de generoase şi pentru Lucian Pînzaru, şi pentru Aurel Bâtcă, şi pentru Ciprian Braşoveanu… Dar repet, publicul trebuie să se aştepte şi la noi nume – sunt studenţi cu care am mai lucrat în spectacole, dar de data asta vor surprinde prin numărul mare al celor care joacă în acest spectacol – şi să fie surprins de noile performanţe ale actorilor şi de felul cum am abordat noi această veşnic frumoasă comedie a lui Shakespeare.

Castingul nu a fost greu. Nu am supus castingului vechile, încercatele nume din teatru, a fost mai mult o audiţie a actorilor tineri care ne-au ajutat în spectacol şi care s-au comportat şi au reacţionat cu brio”, a declarat regizorul Ion Sapdaru pentru PresaGalaţi.ro.

La rândul său, directorul Cristian Gheorghe, cu rol principal în acest spectacol, crede că „Îmblânzirea scorpiei” va fi pe placul publicului gălăţean şi că regizorul Ion Sapdaru „a făcut un lucru extraordinar”.

DSC_0197„Este un proiect interesant, pe care ni l-am dorit de foarte mult timp şi nu mă refer neapărat ca titlu de piesă, ci ca autor. Ne-am dorit un Shakespeare şi este binevenit pe lângă celelalte pe care le avem.

O comedie pusă în scenă de Ion Sapdaru, care a mai lucrat încă vreo şapte spectacole aici, la Galaţi, un regizor cunoscut în peisajul teatral gălăţean, un regizor cu care, aşa cum îmi place mie să zic, mergem la sigur în ceea ce înseamnă succesul şi valoarea produsului pe care ni-l oferă în urma celor două luni de lucru. Un proiect greu, dar care cu siguranţă va fi pe placul publicului. Cred că Sapdaru a făcut un lucru extraordinar”, a afirmat directorul „Dramaticului” gălăţean, Cristian Gheorghe.

DSC_0063Din distribuţia spectacolului fac parte: Oana Preda Gheorghe, Cristian Gheorghe, Oana Mogoş, Lucian Pînzar u, Ciprian Braşoveanu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Svetlana Friptu, Gheorghe V. Gheorghe, Carmen Albu, Ana Maria Ciucanu, Ion Moldoveanu, Răzvan Clopoţel, Ştefan Forir, Vlad Ajder, Lică Dănilă, George Breabăn, Bogdan Culeaşcă, Virgil Tăbuş, Elena Scaleţchi, Irina Bozianu şi Ion Anghel. Costume – Alina Dincă Puşcaşu, decor – Gelu Rişcă, mişcarea scenică: Virgil Tăbuş.

Joi seară, piesa „Îmblânzirea scorpiei” a fost „scoasă în public” pentru prima oară, într-o vizionare, cu uşile închise, în faţa prietenilor şi a familiilor. „Aşa îi stă bine unei comedii, să fie verificată mai întâi, ca să vedem şi reacţiile publicului”, a mai spus regizorul Ion Sapdaru.

Foto: Ionuţ Sârbu (www.fanitardini.ro)

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*