UPDATE ora 14.00. Pompierii acționează cu tunurile de apă de pe 16 autospeciale pentru lichidarea incendiului

ORA 14.00

După aproape 22 de ore de la izbucnirea incendiului, pompierii încă se mai luptă cu flăcările care au distrus jumătate dintre cei 20.000 de metri pătrați ai amplasamentului halei, în care se aflau depozitate ambalaje din plastic, din carton, dar și materiale textile, ale unei croitorii.

Pompierii nu pot inra în incinta halei pentru a lichida focarele, deoarece incendiul a afectat grav structura de rezistență a halei și există risc de prăbușire a pereților acsteia. Ei acționează cu tunurile de apă de pe cele 16 autospeciale aflate la fața locului, acestea având o mai mare putere de stingere decât clasicele furtunuri ale pompierilor.

Pompierii au reușit să limiteze focul astfel încât acesta să nu se extindă la restaurantul și la alte unități economice din zonă, două service-uri auto și un atelier de tâmplărie termopan. Incendiul a afectat doar în mică măsură un perete exterior al restaurantului și o parte din acoperișul acestuia.

 

ORA 10.00 Pompierii au reușit localizarea incendiului, pentru a nu mai exista posibilitatea extinderii la vecinătăți

Incendiul deosebit de puternic nu a a fost stins nici după 17 ore, cauza fiind cantitatea mare de mase plastice care se afla în hala respectivă. La acest moment mai sunt focare în partea de jos a halei, nemaiarzând acoperişul.

În prezent, se lucrează pentru lichidarea focarelor existente. Incendiul este localizat, fară a mai exista posibilitatea de extindere la vecinătăți, două service-uri auto și o unitate de fabricare de tâmplărie termopan.

La lichidarea incendiului lucrează aproximativ 100 de pompieri și voluntari de la ISU Galați, pompieri ai combinatului ArcelorMittal. Acționează în zonă și lucrători ai operatorului regional Apă Canal. În afară de pompierii ISU Galați, care au zece autospeciale, în zonă acționează și 15 pompieri cu trei autospeciale de la ISU Brăila și un echipaj cu o autospecială cu scară, de la ISU Vrancea.

„Se acţionează în continuare pentru stingerea incendiului, care a fost localizat. Suprafaţa totală afectată este de circa 10.000 de metri pătraţi, dar nu mai există pericolul de extindere. A fost salvat şi restaurantul şi service-urile din apropiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*