Poliţiştii cu patru picioare ai Poliţiei de Frontieră gălăţene

Au grade, merg zi de zi la serviciu ca şi colegii lor, numai că nu poartă armă. Este vorba despre cei nouă câini ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, care au fost antrenaţi în descoperirea ţigărilor de contrabandă, a drogurilor, a migranţilor şi chiar pentru apărarea colegilor poliţişti.

Nouă poliţişti cu… botniţă

Aproape în fiecare zi, frontiera gălăţeană este călcată de infractori, cei mai mulţi dintre aceştia fiind traficanţi de ţigări de contrabandă din Republica Moldova. Pentru a fi cu un pas înaintea infractorilor, poliţiştii de frontieră gălăţeni merg în misiuni cu cei nouă câini. „Câinele este prima unealtă folosită pentru paza frontierelor. Câinii dresaţi sunt capabili să detecteze mirosul uman şi orice alt miros. De asemenea, pot fi folosiţi în orice situaţie ce implică folosirea forţei. Câinele <<unealtă>> multifuncţională are capacitatea de a interacţiona cu omul. Sunt multe avantaje ale folosirii câinelui, şi anume: este foarte mobil, are un puternic rol preventiv, efect psihologic şi abilitatea de a proteja personalul de pază a frontierei şi alte persoane, dacă este dresat corespunzător.

Continuarea acestui material o puteţi citi în ediţia print a săptămânalului PresaGalaţi.ro, care va apărea vineri, 27 februarie. Săptămânalul poate fi achiziţionat de la orice punct de difuzare a presei, precum şi de la vânzătorii volanţi.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*