Poliția Locală a declanșat Operațiunea „Spălătorii Auto”. Amenzi de până la 6.000 de lei

spalatorie autoÎncepând de luni, 19 iunie, Poliția Locală, prin Serviciul de Protecție a Mediului, a lansat o campanie de controale la spălătoriile auto intitulată „Spălătorii Auto”, după ce polițiștii locali au constatat că în unele zone din oraș sunt aruncate nămoluri de la separatoare de ulei și apă, provenite de la spălătorii auto.

În conformitate cu prevederile Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor și a H.G. 856/2002, privind aprobarea evidenței gestiunii deșeurilor și a catalogului european al deșeurilor, această categorie de deșeuri este periculoasă, necesitând un management adecvat.

„Având în vedere cele mai sus menționate și prevederile Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor, HCL 307/2006, modificată și HCL 79/2002, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, vor acționa pentru prevenirea și combaterea acestui „fenomen”.

La nivelul instituției gălățene efectivele de polițiști locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului, vor fi angrenate în acțiuni specifice, zilnic, pe o perioadă de o lună de zile. Pe toată această perioadă, oamenii legii vor întreprinde o serie de controale la operatorii economici ce au declarat ca obiect de activitate, întreținerea și repararea autovehiculelor – spălătorie auto. Se va urmări modul în care sunt gestionate deșeurile rezultate din această activitate”, se spune în comunicatul Poliției Locale Galați.

Amenzi de până la 6.000 de lei

Există deja și un „tarifar” al amenzilor ce vor fi aplicate. În conformitate cu prevederile Hotărârilor Consiliului Municipal nr.  307/2006 și nr. 79/2002, pot fi aplicate sancțiuni pentru: neîncheierea contractelor pentru colectarea deșeurilor (200 – 1.500 lei), neasigurarea curățeniei la locurile de depozitare (1.000 – 1.600 lei) sau depozitarea deșeurilor menajere și industriale în alte locuri decât cele special amenajate (1.000 – 6.000 lei).

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*