Poliția, cu ochii pe vânzătorii ambulanți de struguri

Cum sezonul pepenilor vânduți pe trotuare s-a cam dus, din această lună și până la sfârșitul lui octombrie polițiștii locali din cadrul Serviciului de Control Activități Comerciale vor da o mai mare atenție noului gen de comerț care va apare pe trotuarele și parcările din preajma piețelor, comerțul cu saci cu struguri pentru vin.

„Practic, în această perioadă a anului, lucrătorii Poliției Locale îi au în atenție pe cei care scot la vânzare struguri, persoane care nu respectă legislația în domeniu și comercializează marfă în alte locuri decât cele special amenajate”, se spune într-un comunicat al Poliției Locale.

Comercianții, persoane fizice sau juridice, care vor fi depistați de polițiștii locali că desfășoară acte de comerț în alte zone decât cele special amenajate riscă următoarele sancțiuni contravenționale:

Potrivit Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva activităților comerciale ilicite, persoanele fizice riscă amenzi de la 500 la 5.000 lei, iar firmele vor primi amenzi de la 2.000 la 20.000 lei, iar ca măsură complementară marfa este ridicată în vederea confiscării.

În baza Hotărârii Consiliului Municipal nr 307/2006, privind ocuparea domeniului public, comercianții vor primi și amenzi de la 100 la 1.000 lei.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*