VIDEO: Peste 1.000 de gălățeni au protestat față de încercările guvernaților de a modifica legile Justiției

O parte dintre gălățenii care nu sunt de acord cu modificarea legilor justiției au participat la protestul de la București, la care s-au adunat zeci de mii de români din toată țara, dar mulți din cei care nu s-au putut deplasa la București s-au întâlnit la protestul din fața Prefecturii.

Înainte de ora18.00, erau pe platoul din fața Prefecturii aproximativ 500 de persoane, care scandau „Hoţii!”, „Jos labele de pe Justiţie!” sau „PSD, ciuma roşie!”.

Unul dintre manifestanți a declarat că nici lapovița sau ninsoarea, nici frigul, nu îl pot ține în casă atunci când este în joc soarta Justiției, instituție fundamentală a țării: „Nu contează că ninge, războiul se duce în orice situaţie, şi vară, iarnă. Dacă vrei să câştigi trebuie să lupţi, iar lupta trebuie să fie continuă până la victorie. Din păcate, am avut speranţe în aceste guvern care acum îşi bate joc de Justiţie, de codul penal, vor să modifice absolut tot”.

„Am ieşit în stradă ca să protestăm împotriva guvernanţilor, am venit ca să nu ne fie ruşine peste ani, nu ştiu dacă îi vom opri pentru că nu dau semne. Cred că vor da ordonanţa de urgenţă, vor prelua metoda Grindeanu, vor mai face mişcări, cu siguranţă, dar vreau să am conştiinţa împăcată şi din această cauză protestez”, a spus un alt participant la protest.

Numărul manifestanților a crescut cu câteva sute până la ora 18.30, când protestatarii au ocupat carosabilul străzii Domnească și după o mică oprire în fața sediului PSD Galați, unde au huiduit cu patos, au plecat în marș pe strada Domnească, unde li s-au adăugat alte sute de gălățeni, majoritatea tineri. Când s-a ajuns în centrul orașului, în coloana de aproape 350-400 de metri erau peste  1.000 de persoane. S-a mers în coloană pe strada Brăilei către Palatul de Justiție și Inelul de rocadă, scandându-se „Hoţii!”, „Jos labele de pe Justiţie!”, „PSD, ciuma roşie!”, „PSD, partidul mafie!”, „Justiţie, nu corupţie!”, „Dragnea nu uita, Țara nu-i moșia ta!”, „Noi v-am votat, voi ne-ați furat!”, dar și apeluri la solidaritate: „Ieșiți din casă dacă vă pasă!”.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*