Pentru pasionaţii de FOTOGRAFIE: la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, expoziţia „Antropocen”, semnată Cosmin Atanasiu

Sursă foto: FB Dan Teodor Bosoiu

Joi, 31 mai 2018, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii a avt loc deschiderea expoziţiei de FOTOGRAFIE „Antropocen”, semnată de fotograful gălăţean Cosmin Atanasiu

„Antropocen (sau Epoca omului) este un termen care descrie actuala eră geologică și care se referă la efectul activității omului asupra ecosistemelor. Termenul a fost introdus la începutul anilor 2000 de către câștigătorul premiului Nobel în chimie, Paul Crutzen și a fost popularizat de către biologul Eugene F. Stoermer”, spune artistul motivând astfel alegerea numelui expoziţiei.

Artist fotograf de aproape 18 ani, Cosmin Atanasiu lucrează ca fotograf profesionist din 2006 și este profesor formator în domeniu de mai bine de 10 ani.

„Prin această expoziție, care este prima mea expoziție personală în Galați, mi-am dorit să aduc în prim plan efectele activităților umane asupra naturii și să atrag atenția, într-un mod artistic, asupra faptului că pentru orice acțiune există și o reacțiune sau că orice poveste are întotdeauna cel puțin două versiuni. Cercetarea mea fotografica surprinde aspectul compensator al naturii în urma intervenției umane.

Pentru mine este important ca fotografia să folosească mai multe straturi de percepție. Ea se relevă nu doar vizual, prin dezvăluirea compozițiilor, a simetriilor și/sau prin juxtapunerea lucrărilor, ci și la nivel auditiv. Ecourile și răbdarea naturii par să fie nemărginite. În loc să se împotrivească omului, ea urmează calea mai ușoara și mai lungă. Natura alege să ne încadreze și să se muleze pe lângă noi. Ea va avea întotdeauna ceva în plus de partea ei pentru a-și redobândi locurile și pentru a câștiga ceva care nouă ne va scăpa mereu: timpul” spune fotograful gălăţean.

O altă expoziție a fotografiilor artistului a avut loc în 2009 la Muzeul Țăranului Român, București.

Expoziția este deschisă în perioada 31 mai – 24 iunie și este cu vânzare.

Fotogalerie: Marian Luchian

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*