Oţelul a fost …,,mielul de Paşte” al Stelei

Partida dintre Oţelul şi Steaua a reprezentat evenimentul sportiv al primăverii în Galati. Ambele echipe aveau nevoie de victorie pentru a-şi continua cursa spre vârful clasamentului. 12000 de gălăţeni au ales să petreacă orele de dinainte de Ȋnviere pe stadion.

 Atmosfera creată le-a dat parcă aripi oţelarilor, care au făcut o primă repriză aproape perfectă. Apărarea a fost de netrecut, mijlocaşii au fost inspiraţi, iar Didi a fost omul cu golul.

 Reuşita Oţelului a însemnat o adevărată demonstraţie de fotbal eficient. Filip a recuperat un balon pe care i l-a transmis apoi lui Antal, care a sprintat pe partea dreaptă, a centrat, iar Didi a înscris cu o lovitură de cap, care l-ar fi făcut invidios şi pe Dudu Georgescu.

 Steaua aproape că nu a existat. Doar Tănase a pus în pericol poarta lui Grahovac în două rânduri.

 Ceea ce s-a întâmplat după pauză ţine parcă de povestirile din zona crepusculară.

 Oţelul a început în forţă, hotărâtă să termine conturile cu steliştii, dar elevii lui Mihai Stoichiţă erau mult mai hotărâţi decât în prima repriză. Astfel, la doar 4 minute de la reluarea reprizei secunde, Filip a  greşit, Bourceanu i-a pasat lui Bălan care a inventat o pasă genială pentru Tănase. Şutul decarului stelist a ajuns la Tatu, care a spart gheaţa în 2012 tocmai la Galaţi.

 Meciul a devenit unul de totul sau nimic, iar cei care au punctat decisiv au fost tot steliştii. Tatu l-a deschis pe Mihai Costea, iar mult criticatul atacant roş-albastru i-a ridiculizat pe Perendija şi Grahovac şi a marcat un gol de 3 puncte pentru cea mai iubită echipă din România.

 Până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil, astfel că Steaua s-a apropiat ameninţător de liderul Cfr Cluj, în timp ce Oţelul s-a îndepărtat de poziţiile care asigură prezenţa în Europa.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*