Organizația PNL Jorăști a trecut la ALDE. PNL-iștii au cerut Prefecturii un referendum pentru demiterea primarului PNL

Organizația PNL Jorăști a trecut la ALDE. PNL-iștii au cerut Prefecturii un referendum pentru demiterea primarului PNLSituația tensionată din PNL Galați începe să aibă și urmări nefaste pentru partid, una dintre acestea fiind plecarea din PNL a unei întregi organizații. Este vorba de Organizația PNL Jorăști, care a trecut la ALDE.

„Exodul” a fost confirmat de președintele Organizației Județene ALDE Galați, Cristian Dima:

„Într-adevăr, au venit la noi, viceprimarul Viorel Tufa și toată organizația, o sută și ceva de de membri, care sunt nemulțumiți și au fost foarte hotărâți în decizia de a pleca din PNL și a se înscrie în ALDE”, ne-a declarat Cristan Dima.

Migrația de la Jorăști nu este un caz singular. Potrivit unor surse din PNL, sunt și membri ai Organizației Municipale a PNL Galați care au depus adeziuni la ALDE, fiind nemulțumiți de luptele interne din organizație, dar și de situația confuză de la nivelul conducerii centrale.

Organizația PNL Jorăști a trecut la ALDE. PNL-iștii au cerut Prefecturii un referendum pentru demiterea primarului PNLÎnainte de a trece la ALDE, membrii PNL au strâns semnături pentru  demiterea primarului PNL, Dănuț Tofan

Trecerea la ALDE a Organizației PNL Jorăști nu este urmarea vreunei campanii de recrutare dusă de ALDE, ci efectul concret al incapacității fostului președinte al Județenei PNL Galați, deputatul Victor Dobre, dar și a noului președinte, senatorul George Stângă, de a atenua tensiunile interne izbucnite în organizație după dezastrul de la alegerile locale și amplificate de aranjamentele prin care au fost făcute listele pentru alegerile parlamentare și jocurile de culise ale lui Dobre și Stângă în lupta pentru șefia organizației cu prilejul recentei conferințe a organizației județene.

Dobre și Stângă au fost mai preocupați de lupta pentru putere și nu au dat importanță tensiunilor dintre membrii PNL Jorăști și liderul organizației, primarul Dănuț Tofan. Așa s-a ajuns ca tocmai membrii PNL să inițieze o strângere de semnături pentru solicitarea adresată Prefecturii Galați, ca la Jorăști să fie organizat un referendum pentru demiterea primarului Dănuț Tofan.

 „Înainte de a veni la ALDE, au depus la Prefectura Galați o solicitare cu 450 de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului.

Viceprimarul Viorel Tufa mi-a spus ”nu îmi pasă că îmi pierd mandatul, eu am făcut primarul, eu îl scot de acolo”, a mai precizat Cristian Dima.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*