O singură medie de 10 la Brăila şi una la Galaţi. Rezultate bacalaureat 2018: județul cu cele mai bune rezultate la BAC este Cluj

Edu.ro a afişat ieri, 4 iulie 2018, rezultatele la bacalaureat pentru sesiunea iunie- iulie 2018.

Procentul de promovare pentru judeţul Galaţi este de 74,5%, la nivelul ţării rata de promovabilitate fiind de 67 %, înainte de contestaţii, conform Digi24.

Județul cu cele mai bune rezultate la BAC 2018 este Cluj (promovabilitate de 81,14%). Procente ridicate de promovare s-au înregistrat și în judeţele Iaşi (80,27%), Bacău (77,26%), Brăila (77,13%), Sibiu (75,67%),  județe unde promovabilitatea e mai bună decât în Capitală (72,86%). La coada clasamentului și la diferență mare față de restul țării este județul Ilfov, cu o rată a promovării de numai 34 la sută.

In judeţul Galaţi, s-a înregistrat o singură notă de 10 , obţinută de şefa de promoţie de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, Nicoleta Gurău. Conform rezultatelor afişate, la două licee din Galaţi, respectiv Colegiul Naţional “Costache Negri” şi Liceul Teoretic “Emil Racoviţă”, toţi elevii înscrişi au fost declaraţi promovaţi.

Notele la BAC 2018 au fost publicate pe bacalaureat.edu.ro.

Notele obţinute la bacalaureat cântăresc mult la admiterea în învățământul superior, mai ales la acele profiluri unde nu se organizează concurs pentru intrarea la facultate.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*