O contabila și soțul acesteia reținuți de polițiștii gălățeni, după ce și-au însușit sume de bani din bugetul unei unități de învățământ

O femeie ȋn calitate de contabil-șef al unei școli gimnaziale din Galați și soțul acesteia și-ar fi ȋnsușit sume de bani pe care le administra, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unității de învățământ către două societăți comerciale din localitate. Cele două societăți comerciale aparțin soțului acesteia și fiului lor, în vârstă de 28 ani. Viramentele au fost făcute în perioada ianuarie 2012 – septembrie 2014.

În acest sens, persoana în cauză a folosit contracte încheiate între cele două societăți și școala unde lucra, iar în actele contabile ale unității de învățământ a introdus la plată facturile emise de societăți pentru bunuri și servicii fictive.

Prin activitatea infracțională a celor trei, unitatea de învățământ a fost prejudiciată cu suma de 511.890 lei.

Femeia de 49 ani și soțul acesteia, de 56 ani sunt bănuiți de comiterea mai multor fapte de delapidare, complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

EI au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, procurorul de caz dispunând ulterior, față de ei, măsura controlului judiciar pe cauțiune în cuantum de 50.000 lei fiecare, pe o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii continuă cercetările în această cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*