Noul sediu al Primăriei va fi decorat cu două fresce, realizate de pictorii David Sava și Gheorghe Miron

Timpul rămas până la inaugurarea noului sediu al Primăriei este o chestiune de săptămâni, la acest moment o comisie de recepție care verifică lucrările și cere constructorului refacerea unor lucrări sau finisaje.

Se lucrează și la finalizarea a două fresce care vor fi realizate pe pereții de la etajele 1 și 3 de către artiștii plastici David Sava și Gheorghe Miron.

Este o premieră absolută ca membrii Filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici  să primească o comandă de executare a unor lucrări de artă monumentală de la o instituție din administrația gălățeană. Pasul a fost făcut de artiștii plastici, care cu prilejul Salonului de Primăvară au prezentat mai multe lucrări care abordează peisajul Galațiului.

„Noi am avut întâlniri cu comunitatea artistică la Galeria Nicolae Mantu, cu cei care au dorit au prezentat diverse lucrări iar eu mi-am spus părerea despre unele lucrări care mi-au plăcut. Cum s-a ajuns la cele două lucrări n-aș putea să vă spun, pentru că nu m-am interesat la modul acesta.

Este, dacă vreți, pentru prima dată când autoritatea locală, poate nu e un termen tocmai frumos folosit, bagă în seamă comunitatea artiştilor gălăţeni. Este vorba de domnul Gheorghe Miron care realizează una dintre lucrări şi cealaltă este realizată de domnul David Sava. În momentul în care vom face deschiderea le veţi vedea. În continuare sunt schelele ridicate  pentru că  au nevoie de ele pentru a putea lucra la aceste fresce pe care le realizează. Una din ele, cea de la etajul 1, este o lucrare abstractă. La etajul trei, domnul Miron are o frescă foarte mare, de 80 mp, în care sunt edificate toate clădirile importante ale Galaţiului puse într-un colaj care sunt sigur că vă va plăcea”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Primarul a dat un răspuns și la toate controversele legate de faptul că Primăria plătește pentru cele două fresce suma de 30.000 de euro.

„Licitaţia a fost pe site-ul primăriei, iar suma alocată este undeva până în 30.000 de euro. Se vând tablouri cu milioane de euro. Mi-e greu să vă spun acum care e valoarea lor și care este  volumul de muncă a unui om pentru realizarea acestor fresce, mi-e greu să spun, dacă e mult sau puțin. Poate că din punctul de vedere al unora e mult. S-ar putea să vină alți artiști care să judece compoziția și să spună, domnule, v-a dat-o foarte ieftin. N-aș putea să-mi dau eu cu părerea cât de ieftină sau cât de scumpă e lucrarea unui artist”, a spus primarul.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*