Multipla campioană europeană și vicecampioană mondială la box, Steluța Duță și antrenorul său, Constantin Voicilaș- invitați la Muzeul de Artă Vizuală Galați

Multipla campioană europeană și vicecampioană mondială la box, Steluța Duță și antrenorul său, Constantin Voicilaș- invitați la Muzeul de Artă Vizuală GalațiMuzeul de Artă Vizuală Galați și Asociația One World Romania vă invită joi, 23 iunie, ora 18.00 la proiecția filmului ,,Roboțelul de aur” (România, 2015), regia: Mihai Dragolea, Radu Mocanu, documentar ce va închide prima parte a proiectului KineDok, coordonat de One World Romania, anunţă Simona Biriș, organizator KineDok.

Steluța Duță – cunoscută ca ,,Roboțelul de aur” – o boxeriță de 32 de ani, multiplă campioană europeană și mondială, se pregătește pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă, cu speranța că acesta îi va aduce ceea ce i-a lipsit întotdeauna: o casă. Abandonată la naștere, Steluța a trăit o viață dificilă în casele de copii din perioada comunistă. Etichetată ,,copil-problemă”, a fost alungată din cămin la vârsta de 16 ani și a trăit în derivă până la vârsta de 20 de ani, când a fost descoperită de antrenorul și părintele său adoptiv, Constantin Voicilaș. În timp ce se pregătește pentru campionatul european, Steluța decide sa se împace cu trecutul: își întâlnește familia biologică și prietenii din copilărie, marcați și ei de experiența instituționalizării. Cariera de sportivă ar putea fi salvarea Steluței. În timp ce mass- media capitalizează povestea Steluței, amăgind-o cu promisiunea unor recompense fabuloase, ea continuă antrenamentele. Antrenorul Voicilaș o ajută în continuare, cu credința că Steluța e capabilă să câștige, din nou, medalia de aur.

Premii:
2015 – Marele Premiu, Docuart Fest Bucureşti, România
2015 – East Silver, Republica Cehă

La proiecția de joi vor fi prezenți Steluța Duță și antrenorul său, Constantin Voicilaș.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*