Moldovenii nu își vor mai vinde produsele pe trotuar. De sâmbătă, revin în piața de pe Calea Basarabiei

Sursa foto: www.zdg.md

Moldovenii care trec granița în baza facilităților micului trafic de frontieră vor reveni, de sâmbătă, în sectorul ce le era rezervat la Piața de Gross de pe Calea Basarabiei,  numită și „Piața Basarabenilor”, după câteva săptămâni în care au fost nevoiți să își vândă produsele pe trotuar.

Între timp, membrii comunității „Curățăm Galațiul” au strâns aproximativ 3.150 de semnături ale unor gălățeni care solicită Primăriei Galați ca fraților de peste Prut să li se permită să își vândă produsele la piața de pe Calea Basarabiei. Reprezentanții comunității civice au venit la ședința extraordinară a Consiliului Municipal și i-au predat președintelui de ședință, Virgiliu Vals, semnăturile pe care le-au strâns.

Primarul Ionuț Pucheanu a anunțat că intre timp situația fusese rezolvată, pentru că tot astăzi, înainte de ședința Consiliului Municipal, a avut loc la Prefectura Galați o ședință la care au participat reprezentanții Primăriei Galați, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentului și Protecției Consumatorului, la care s-a luat decizia ca moldovenii să poată reveni la tarabele ce le erau rezervate la „Piața Basarabenilor”. Li se pune doar condiția să nu vândă produse de origine animală, carne sau pește, decât sub formă de conserve.

„Marea problemă pentru care Direcția Sanitar-Veterinară a intervenit la momentul respectiv au fost produsele de origine animală. Am luat decizia ca cei care vând produse industriale, agricole, care nu includ produse de origine animală, să fie vândute începând de sâmbătă. Pentru restul de produse au interzis. Mă refer aici la carne, pește, brânză, pentru că nu există condiții pentru desfacerea acestor produse. Nici dumnealor nu pot face dovada unui transport în minime condiții igienico – sanitare. Prin urmare aceste produse nu vor putea fi comercializate în această piață și în nicio altă piață, decât dacă pot face dovada provenienței și a tuturor celorlalte avize de care au nevoie pentru a putea vinde astfel de produse”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Primarul a mai precizat că vor fi puse la dispoziția comercianților de peste Prut și vitrine frigorifice, ca să își poată vinde produsele agro-alimentare în condiții optime: „În momentul de față, în această piață nu sunt astfel de spații. Și asta a fost una dintre probleme. În discuțiile pe care le-am avut cu conducerea Administrației Piețelor, urmează ca dumnealor să își facă un inventar al vitrinelor frigorifice pe care le dețin și le pot închiria și pe care contra-cost să le poată pune la dispoziția acestor comercianți.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*