Mister deplin. Nimeni nu are o explicație pentru bubuitura care a zguduit orașul

Panorama_Galati_03 (1)Nimeni nu a găsit explicații pentru bubuitura extrem de puternic care a zguduit Galațiul la ora 16 și 50 de minute. A fost o bubuitură foarte puternică, urmată în aceeași fracțiune de secundă de o alta, mai mică.

A părut să fie vorba de o explozie la intalațiile de gaze ale unui bloc, dar zgomotul a fost cu mult mai puternic decât în cazul unei astfel de deflagrații și a fost auzit nu numai în întreg orașul, ci și la Șendreni, Movileni, Smârdan, Șivița și peste Dunăre, la IC Brătianu.

Dacă ar fi fost explozie într-un cartier de blocuri, zgomotul ar fi fost atenuat, nu ar fi fost auzit pe un teritoriu atât de vast.

La Apelul Unic de Urgență 112 nu a fost semnalată nicio explozie. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a contactat Garnizoana Galați, Poligonul Smârdan și administrația combinatului siderurgic ArcelorMittal, unde s-ar fi putut produce o explozie, dar reprezentanții acestora au precizat că în zona lor nu s-a produs vreo deflagrație care să justifice zgomotul foarte puternic.

Prefectul Gabriel Panaitescu a solicitat conducerii Inspectoratului pentru Situații de Urgență să dea publicității o informare cu privire la cauzele acestui fenomen.

O ipoteză de lucru este producerea unui boom sonic ca urmare a depășirii vitezei sunetului de către un avion supersonic care ar fi survolat zona Galațiului.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*