Mii de familii nu au energie electrică nici după două săptămâni. Încă sunt probleme în 50 de localități gălățene

electricaLa trei zile după ce Electrica Muntenia Nord anunța că este distribuită energie electrică în toate localitățile județului Galați, prefectul Gabriel Panaitescu dezvăluie că situația de criză este pe departe de a fi rezolvată și în județ sunt încă sute sau mii de familii care sunt în continuare fără energie electrică.

Șefii de la Electrica au sărbătorit 1 mai ca pe vremuri, cu raportări false

Pe 1 mai, la ora 20.00, Electrica Muntenia Nord anunța printr-un comunicat ce se asemăna cu raportările cu care înainte de 1990 „activul PCR” întâmpina 1 mai și 23 august, că s-a muncit „necontenit”, s-au depus „eforturi deosebite”, pentru a fi obținută o nouă victorie în „întrecerea socialistă”.

„În județul Galați s-au depus eforturi deosebite, s-a lucrat inclusiv pe timpul nopții, la lumina reflectoarelor, astfel că astăzi, ora 20.00, au fost alimentate toate localitățile cu energie electrică”, se spunea în comunicatul Electrica.

Prefectul Gabriel Panaitescu: „Încă se înregistrează probleme în peste 50 de localități”

La trei zile de la anunțul entuziast al șefilor de la Electrica Muntenia Nord, prefectul Gabriel Panaitescu anunță că nu a fost depășită criza nici după două săptămâni de la viscolul care a produs defecțiunile rețelelor electrice și în continuare sunt probleme în furnizarea energiei electrice în peste 50 de localități gălățene.

 „Îmi exprim profunda nemulțumire și îngrijorare cu privire la modul în care a acționat societatea Electrica la remedierea avariilor produse de  fenomenele meteorologice de acum două săptămâni. Miercuri, 4 mai, în județul Galați încă se înregistrează probleme în peste 50 de localități, sunt sute de locuințe, sunt ferme de animale care încă nu au alimentare cu energie, încă avem stâlpi căzuți, iar acolo unde au fost înlocuiți, în multe zone, lipsește branșamentul la rețea”, a declarat prefectul Gabriel Panaitescu.

Nimeni nu poate preciza termenul în care nu vor mai fi familii lăsate în beznă

Prefectul Galațiului are o evaluare exactă a situației din comunele județului pentru că în aceste două săptămâni a participat zilnic la comandamentele de gestionare a crizei, în sistem teleconferință, ale Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Galați cu conducerea executivă a Electrica S.A. București, dar totodată a avut o comunicare permanentă cu primarii și cu gălățenii afectați, inconvenientele semnalate fiind direcționate către Electrica.

Având această evaluare, prefectul spune că nu se poate estima un termen la care nu vor mai fi familii lăsate în beznă: „Cu toate că s-au implicat și autoritățile locale acolo unde a fost posibil (săpat gropi, transport stâlpi etc), iar numărul echipelor de intervenție a fost suplimentat, sunt zone afectate unde nu s-a ajuns de câteva zile. În aceste condiții, nu se poate estima un termen realist de restabilire a stării de normalitate pe întreg teritoriul județului Galați”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*