Miercuri, lansare de carte și seară de muzică medievală, la Ethos Café

11198963_10152988607343929_638846729_nPoeta și publicista Angela Baciu își lansează mâine, 29 aprilie, și la Galați, cel mai nou volum de interviuri, „Despre cum NU am ratat o literatură grozavă”, apărut în 2015 la Editura Junimea.

Gălățenii sunt invitați, începând cu ora 18,30, nu la o simplă lansare de carte, ci la o seară de „poezie, de peşrevuri şi taksîmuri la Casa Serfioti”, din care nu lipsesc teatrul și muzica medievală. Cei doi amfitrioni, Angela Baciu și actorul Vlad Vasiliu, vor citi fragmente din cartea nou publicată, dar și versuri din cărțile de poezie ale autoarei.

Grupul vocal instrumental de muzică veche „Kalofonis” din Galați va pregati o seară medievală, aducând atmosfera de altădată în zilele noastre. Invitații speciali ai Angelei Baciu sunt scriitorii Angela Furtună, Dan Anghelescu, Mihaela Albu.
Despre volumul său de interviuri, lansat inițial în luna martie, la Târgul de Carte „Librex”, autoarea gălățeană spune: „Am început această nouă carte de interviuri promițându-mi mie și cititorului că nu voi renunța la dialog, la dorința de a-l cunoaște pe artist așa cum e el.

Și atunci mi-a venit ideea să-i transform pe interlocutorii mei în „personaje de poveste” – o poveste despre vieți de domni și doamne, despre scriitori din diferite generații, pe care îi leagă ceva prețios: prietenia literară și cuvântul scris. Vă veți întâlni cu Norman Manea, Nora Iuga, Constantin Abăluță, Ana Blandiana, Leo Butnaru, Adrian Alui Gheorghe, Angela Furtună, Lucian Vasiliu, Liviu Antonesei, Mihail Gălățanu, Horia Gârbea și mulți alții!

Am folosit interviul-portret/interviul de personalitate, care rezidă în faptul că se urmăreşte povestea unei vieți sau a unei cariere, pe scurt, a personalităţii celui intervievat.”

Lansare gălățeană la Târgul de Carte „Librex” de la Iași

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*