Mica Unire, serbată la Galaţi printr-o defilare de costume autentice populare vechi de peste 100 de ani. Intrare liberă

Un eveniment de excepţie va avea loc la Galaţi, miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 18.00, când la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi vor defila 100 de fete îmbrăcate în 100 de costume populare autentice româneşti din colecţia etnografică „Flori de Ie”

Pe 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri, la iniţiativa Asociaţiei “Iubesc Galaţiul”, în parteneriat cu Flori de Ie, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit, Prefectura Galați, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Brândușa Bordeianu Make-up Artiști şi Liga Studenților Basarabeni, va fi organizată o paradă deosebită în România cu 100 de costume populare autentice cu vechime cuprinsă între 70 și 140 de ani din colecția etnografică Flori de ie, din toate zonele etnografice ale României.

100 de fete măiastre din România și Moldova vor defila pe ritmuri de odinioară, vor readuce la viață și vor imortaliza clipa prin poveștile legendare româneşti.

Organizatorii îşi propun astfel să ne înveţe să redescoperim frumusețea portului popular românesc într-un mod autentic printr-un eveniment aparte.

Intrarea este liberă.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Comments

  1. Pingback: Mica Unire, serbată la Galaţi printr-o defilare de costume autentice populare vechi de peste 100 de ani. Intrare liberă – Delia Gavriliu

  2. Pingback: 2018, Anul Centenarului Marii Uniri și în raionul Ialoveni - Românism

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*