Metoda „Împrietenirea”. Infractori din Galați, Brăila și Tulcea au furat de la victime 300.000 de lei

În cursul unor descinderi efectuate cu ajutorul „mascaților”, mai mulți gălățeni au fost ridicați pentru audieri într-un caz de de furt calificat anchetat de polițiștii din cadrul IPJ Constanța, în care 18 persoane sunt bănuite de furturi comise prin metoda „Împrietenirea”.

„La data de 13 decembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanța, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 17 percheziţii domiciliare în județele Galați, Brăila și Tulcea, la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda ,,împrietenire – oferire produse cosmetice/detergenți”

În urma administrării probatoriului, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Constanța, urmând a fi prezentate magistraților, în cursul zilei de astăzi (13.12.2017, n.r.), cu propunere de arestare preventivă”, se spune în comunicatul Inspectoratului General al Poliției Române.

În sarcina membrilor grupării au fost reținute, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2017, comiterea a 33 de infracțiuni de furt calificat, fapte comise în județele Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București.

Potrivit IGPR, prejudiciul total adus victimelor escrocheriilor este de aproximativ 300.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Metoda „Împrietenirea”: infractorii își spală vasele din bucătărie și îți fură banii din casă

Metoda „Împrietenirii” este ultima inovaţie în materie de furt din locuinţe. Infractorii prietenoşi bat direct la uşile victimelor. Se prezintă ca fiind reprezentanții unei firme care produce detergenți de vase și sub pretextul vânzării unor produse noi, unul dintre infractori se oferă să facă demonstraţii în bucătărie, timp în care celălalt fură banii din casă.

Poliţiştii au lansat un apel prin care atrag atenţia asupra noii metode de furt. Cetăţenilor li se recomandă să aibă un comportament mai prudent şi să nu mai cadă în plasa necunoscuţilor care bat la uşă, plini de bunăvoinţă şi prezentabili, invocând diferite profesii, promoţii sau misiuni, dar în realitate având cu totul şi cu totul alte intenţii, pe care de  multe ori le duc până la capăt.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*