Meteorologii au prelungit avertizarea „Cod galben” de precipitații până vineri, la ora 14.00. În zona Galațiului, lapoviță

Meteorologii au prelungit avertizarea „Cod galben” de precipitații până vineri, la ora 14.00. În zona Galațiului, lapovițăPotrivit datelor de la Stația Meteo din Galați, la ora 9.00, la Galați, temperatura era de 1,9 grade Celsius, fenomenul dominant fiind lapovița. Aceasta va fi caracteristica vremii și în următoarele 24 de ore, mai ales în condițiile în care și frontul ninsorilor înaintează spre est, punând stăpânire pe județele Iași și Vaslui.

Nu este exclus ca ninsoarea să afecteze și nordul județului Galați.

Administrația Națională pentru Meteorologie (ANM) a prelungit avertizarea  de „Cod galben” pentru intervalul 20 aprilie, ora 09.00 – 21 aprilie, ora 14.00, fenomenele vizate fiind precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului.

Sunt sub „Cod galben” județele Galați, Brăila, Tulcea, Buzău, Prahova și cele din nordul Munteniei și centrul Transilvaniei, sub „Cod portocaliu” fiind nordul și centrul Moldovei și zona Carpaților Orientali.

„În intervalul menţionat vor fi precipitaţii mai ales în regiunile estice și centrale, unde cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.

În Moldova și Transilvania treptat vor predomina ninsorile, iar în zona deluroasă din sudul țării, precum și în deltă, vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor atinge  55 – 65 km/h”, se spune în avertizarea ANM.

Vremea nu se îmbunătăți nici după încetarea avertizărilor meteorologilor. Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile, iar în cursul nopților de joi spre vineri și vineri spre sâmbătă local se va semnala brumă.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*