Meniul „Oktoberfest” Galați: cârnați „Weisswurst” și „Thuringer”, bere „Weitzen Brau” și specialități românești

Prima ediție a „Oktoberfest” la Galați anunță un weekend plin de distracții, cu celebre specialități culinare bavareze, precum cârnații „Weisswurst” și „Thuringer”, ciolan bavarez și bere nefiltrată „Weitzen Brau”. Dar organizatorii s-au străduit să le satisfacă poftele și celor care sunt adepții specialităților românești, micii, ceafa de porc și berea românească.

„Vom încerca să creăm atmosfera bavareză a Oktoberfestului original, de la Munchen, dar niciodată nu uităm de tradițiile românești. De aceea spunem că îmbinăm totdeauna cu succes tradiția românească cu cea bavareză. Dacă avem mici o să avem și cârnați Thuringer. Dacă avem celebrul ciolan bavarez, atunci o să avem și ceafă de porc și nu lipsește nici o stână din zona noastră, a Branului, care va servi pastramă de porc, cârnați de oaie, carne la garniță, bulz și alte bunătăți”, ne-a declarat reprezentanta organizatorilor festivalului, Anemona Hermeneanu.

Deschiderea oficială a festivalului „Oktoberfest” va avea loc joi după-amiază, la ora 17.00, pe platoul de la Sala Sporturilor, când primarul Ionuț Pucheanu va da curs ritualului „Oktoberfest”, dând cep butoiului cu bere.

Atracțiile festivalului: cârnații Weisswurst” „Thuringer” și „Nurenberg” și „ciolanul bavarez” fiert în bere

Organizatorii au o rezervă de 400 de hectolitri de bere „Ursus”, „Timișoreana” și „Ciucaș”, bere nefiltrată „Weitzen Brau”, la care se adaugă berea producătorului local, „Martens” Galați.

La specialitățile gastronomice, se remarcă, bineînțeles, cârnații nemțești. În primul rând vor fi celebrii „Weisswurst”, în traducere „cârnați albi”. Sunt cârnați bavarezi preparați din carne de vițel și slănină de porc, ambele foarte fin tocate. Aromele folosite pentru a-i asezona sunt destul de variate, de la ceapă, lămâie și pătrunjel, la nucșoară, ghimbir, hrean și cardamom.

Gălățenii vor mai avea ocazia să se delecteze și cu cârnaţi „Thuringer”, de vară, din carne de vită și carne de porc, cu cârnați „Nurenberg”, cu o specialitate tradițională germană numită „cozonac din carne”, dar și cu un alt preparat celebru, „Ciolan bavarez”, fiert în bere!

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*