Membrele Asociației Femeilor Ȋntreprinzătoare din România, Galați – prezente la Bruxelles alături de antreprenoare din Europa

Sursă foto: FB AFIR Galați

Antreprenoriatul feminin gălățean a fost serbat chiar de Ziua Internațională a Femeii la Bruxelles.

Ȋn perioada 7-8 martie, la Parlamentul European au fost invitate 40 de femei de afaceri din România, printre acestea aflându-se și 4 antreprenoare din Galați. Evenimentul a fost organizat de europarlamentarul  Maria Grapini, tema fiind ,,Femei de succes ȋn Europa’’ și a ocazionat o ȋntâlnire ȋntre Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri (CAFA) din România din care face parte și Asociația Femeilor Ȋntreprinzătoare din Galați și Asociația Tinerilor Antreprenori din UE.

In prima zi a evenimentului, invitatele Mariei Grapini au asistat la conferința tematică structurată pe două paneluri: ,,Istorii de succes ale femeilor antreprenor din UE” și ,,Tinere femei antreprenor de succes ȋn UE”. Prezenți la eveniment au fost : ambasadorul României la Bruxelles- Dr.Luminița Teodora Odobescu, reprezentanta comisarului European Mariya Gabriel și ambasadorul Coreei de Sud, care au vorbit despre proiectele europene cu impact asupra societății. MariaGrapini a continuat acțiunile din Parlamentul European cu simpozionul ,,FemeiaAntreprenor” organizat ȋmpreună cu ARTHIS –Casa de Cultură Belgo –Română al cărei director, Carmen Hopărțean a prezentat proiectul ,,Diaspora Start-up’’. Pe lângă poveștile de succes motivante, prezentate de femei antreprenor atât din România cât și din UE a fost dezbătută și tema cu privire la discriminarea de gen ȋn afaceri și politică.

In a doua zi a evenimentului, Maria Grapini și-a invitat oaspeții la Gala Premiilor de Excelență ,,Femeia Antreprenor’’ ȋn cadrul căreia au fost decernate: Premiul de excelență Maria Grapini ediția 2018 și alte premii de excelență acordate de Arthis.

„A fost nevoie de multe săptămâni de lucru pentru a organiza un asemenea eveniment ȋn Parlamentul European și o felicităm pe doamna europarlamentar Maria Grapini pentru reușita obținută de a pune față ȋn față femeile de afaceri din România cu femeile de afaceri din UE”, spune Angela Seserman, vicepreședinte AFIR Galați.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*