Măsuri speciale pentru noul episod de iarnă: primăria a pregătit utilajele pentru deszăpezire

utilaje deszapezireÎnrăutățirea vremii a depășit estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru că la un moment dat lapovița care cădea peste Galați s-a transformat în ninsoare și situația va cunoaște o nouă înrăutățire începând cu ora 15.00, când Galațiul va intra sub „Cod portocaliu” de precipitații și ninsori.

ANM a trecut Galațiul de la „Cod galben” la „Cod portocaliu”

Dacă în cursul dimineții ANM plasa județul Galați sub avertizarea de „Cod galben” pentru precipitații, între timp situația s-a agravat datorită deplasării spre est a frontului de ninsori și la ora 12.00, ANM a emis o nouă avertizare, de „Cod portocaliu” de „precipitații însemnate cantitativ, ninsori și depunere de strat de zăpadă, intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei”.

„În cea mai mare parte a Moldovei, începând cu după-amiaza zilei de joi, 20 aprilie, vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor cumula local 50 – 60 l/mp. La începutul intervalului precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, iar din cursul nopții de joi/vineri (20/21 aprilie) vor  predomina ninsorile și  se va depune strat de zăpadă. În  cea mai mare parte a Carpaților Orientali și Meridionali, va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale de 50 – 65 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h”, se spune în textul noii avertizări de „Cod portocaliu”.

Primăria a pregătit utilajele pentru deszăpezire

În condițiile noii avertizări care este valabilă până vineri, la ora 9.00, este previzibil ca pe străzile Galațiului să se formeze polei și să apară chiar un strat de zăpadă. Primăria a pregătit pentru intervenții sărărițele și tractoarele cu lamă:

„Conform datelor furnizate de Agenția Națională de Meteorologie, orașul Galați va intra sub cod portocaliu de vreme rea, începând din această după-amiază ora 15.00, până mâine dimineață. Din acest motiv, Primăria Municipiului Galați dispune luarea măsurilor de siguranță pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea pe raza orașului Galați.

Serviciul Public Ecosal are pregătite  pentru intervenție cele 12 tractoare care sunt echipate cu perie și lamă, două sărărițe care vor acționa imediat dacă situația o impune.

Alte 5 sărărițe vor fi echipate și încărcate și vor fi în așteptare până când se va da ordinul de intervenție. În depozitele Serviciului Public Ecosal au mai rămas peste 1.500 de tone de sare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Raluca Ardean.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*