Maşinile vor fi ridicate doar în cazul în care încurcă circulaţia sau blochează accesul în instituţiile pubice

  Maşinile ar putea fi ridicate atunci când parchează neregulamentar doar în momentul în care încurcă circulaţia sau atunci când blochează accesul în instituţii publice. În alte situaţii de parcare neregulamentară, se doreşte doar aplicarea unei amenzi, conform unui proiect legislativ care a fost adoptat tacit de Senat şi care va fi înaintat spre votul final al Camerei Deputaţilor.

  Potrivit iniţiativei, ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate va avea loc numai în cazuri excepţionale, atunci când încurcă circulaţia.  Această iniţiativă vine pe fundalul problemei legate de locurile reduse de parcare, care îi determina de multe ori pe şoferi să parcheze neregulamentar. Parcarea neregulamentară în altă situaţie ar urma să se sancţioneze numai cu amendă..

  Sumele încasate vor fi direcţionate la bugetele locale pentru a fi folosite în scopul amenajării locurilor de parcare şi pentru achiziţionarea de utilaje speciale pentru pentru ridicarea şi depozitarea vehiculelor parcate neregulamentar.

  În schimb, firmele private nu au voie să ridice maşini, să le transporte şi să solicite bani pentru aceste activităţi, care vor fi considerate ilegale.

  O altă prevedere stabileşte că, în cazul în care, deşi parcat într-un spatiu public amenajat, autovehiculul staţioneaza o perioada mai mare de şapte zile calendaristice, fără a fi miscat, acest spaţiu să fie considerat abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat şi depozitat.

  Proiectul legislativ adoptat de Senat în varianta propusă de iniţiatori va fi transmis Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*