Marius Mărgărit a fost reales președinte al Organizației Județene a Tineretului Social Democrat Galați

Foto: Vasile Caburgan

În cadrul Conferinței extraordinare a Organizației Județene a Tineretului Social Democrat (TSD) Galați, care a avut loc astăzi, Marius Mărgărit a fost reales în funcția de președinte al organizației cu voturile tuturor celor 190 de delegați la conferință, reprezentanți ai celor 41 de organizații TSD din localitățile județului. În funcția de primvicepreședinte al organizației a fost reconfirmat Ștefan Voinea.

La conferință au participat președintele PSD Galați, eurodeputatul Dan Nica, președintele executiv al PSD Galați, senatorul Gheorghe Saghian, deputații Viorel Ștefan și Florin Pâslaru și senatorul Nicolae Marin. Din partea conducerii Organizației Naționale a TSD a participat Gabriela Podașcă, deputat și președinte al Departamentului pentru Tineret a Consiliului Național al PSD.

Lucrările conferinței au fost conduse de liderul PSD Galați, Dan Nica, care s-a declarat mulțumit de activitatea organizației de tineret și le-a dat câteva recomandări cu privire la mesajele PSD și modul în care trebuie să fie promovate acestea în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din 2016.

„Munca pe care voi ați depus-o a fost o muncă extrem de importantă și am apreciat-o toți cei din organizația județeană, o apreciem în mod deosebit, dar ceea ce urmează necesită un efort foarte mare și din partea voastră, pentru că, de regulă, tinerii ascultă doar de tineri. Când te adresezi de la nivelul vârstei pe care o am eu sau alții, e mai complicat să convingi un tânăr. Dacă voi vorbiți cu un tânăr, deja este iun mesaj care vine din partea unui coleg de genereație și atunci este mult mai ușor să ai acest dialog”, a spus Dan Nica.

Avantajele și dezavantajele campaniilor pe Facebook și Twitter

În acest context, președintele PSD Galați le-a recomndat mai tinerilor colegi de partid să găsească soluții la dezavantajele pe care le au noile instrumente de transmitere a mesajelor, Facebook și Twitter, care nu lasă posibilitatea creării unui dialog direct cu alegătorii, în genul campaniilor „door to door”:

„Ați văzut că lucrurile s-au mai schimbat. De la tradiționalele campanii cu fluturași și pliante, acum se merge mult pe Facebook, pe Twitter, pe alte rețele de socializare, pentru că această comunicare electronică este cea care stăpânește în ziua de astăzi și ajută la transmiterea mesajelor, într-un număr foarte mare și cu o arie de cuprindere foarte mare.

Dar aici este și un pericol. Facebook-ul, Twitter-ul și toate celelalte au un mare dezavantaj și anume imposibilitatea unui dialog. Voi, cei care ați mers în campanii și ați mers din ușă în ușă, încercând să discutați cu oamenii, ați văzut că dialogurile sunt bune, vezi o reacție, vii cu o completare, îi pui o întrebare, poți să vii cu un al doilea răspuns.

Mesajele transmise pe rețelele de socializare sunt mesaje fără răspuns sau răspunsurile care sunt date sunt irelevante. Nu permit dialogul. Pentru că mesajul pe care îl dai pe Twitter îl dai la zeci de mii sau sute de mii de conturi, dar înapoi, feedback-ul, vine cineva și îți dă răspunsul și asta e. Dar cum poți să convingi respectiva persoană? Mai ales în cazurile celor care au făcut o pasiune din stăpânirea mijloacelor de transmitere a mesajelor care de multe ori nu sunt mesaje adevărate. Care este adevărul? Cum faci să stabilești adevărul? Și cred că răspunsul nu-l avem. Și probabil că va trebui să stabilim și o anumită strategie, cum anume dăm răspunsul în aceste campanii, care diferă fundamental de ceea ce a însemnat campanie tradițională”, a precizat președintele PSD Galați.

Dan Nica a mai trecut în revistă realizările guvernului Ponta, care au rezolvat în procent de peste 80%, promisiunile făcute la preluarea guvernării.

Marius Mărgărit a fost reales în unanimitate

Conform procedurilor statutare, Marius Mărgărit, ales președinte al TSD Galați la conferința din august 2014, a prezentat raportul de activitate pentru perioada în care a condus organizația, printre reușite aflându-se campania electorală la alegerile prezidențiale din noiembrie, creșterea numărului de membri cu aproximativ 10%, organizarea unor activități politice, dar și a unor acțiuni de socializare, care a consolidat echipa TSD. Mărgărit a nominalizat pe principalii colaboratori care au contribuit la reușita activităților organizației. Dan Nica i-a mulțumit lui Marius Mărgărit pentru modul în care a condus organizația:

„Ai fost o surpriză plăcută și mai ales faptul că ai avut susținerea tinerilor a fost un element care pe mine m-a bucurat foarte mult și arată că ai reușit să faci o echipă, pentru că marea strategie în momentul în care faci parte dintr-un partid politic și vrei să conduci trebuie să pui cap la cap multe orgolii, trebuie să ai acea artă a echilibrului. Ai arătat că ai reușit să faci acest lucru”.

Singura candidatură depusă pentru funcția de președinte al TSD Galați a fost cea a lui Marius Mărgărit, care a fost reales președinte cu voturile tuturor celor 190 de delegați. Acesta le-a mulțumit colegilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o prin reconfirmarea în funcția de președinte și le-a prezentat prioritățile pentru următorul mandat de doi ani, accentuând asupra faptului că solidaritatea membrilor echipei trebuie să fie în continuare principalul atu al organizației de tineret: „Vreau să fim uniți. Dacă nu ne implicăm și facem pasul înapoi, dacă nu suntem prezenți în politică, politica tinerilor o să ne-o facă alții și nu este OK pentru noi”.

Gabriela Podașcă: „Avem ce să învățăm de la voi și eu sunt prima care să recunoască acest lucru”

Gabriela Podașcă, deputat PSD, președintă a organizației TSD din Sectorul 3 București și președinta Departamentului pentru Tineret a Consiliului Național al PSD, a remarcat rezultatele obținute de TSD Galați:

„Vreau să îl felicit pe Marius și organizația TSD Galați. TSD Galați a fost organizație foarte apropiată de inima mea. Să știți că cele mai multe aplauze le meritați voi și eu o să vă aplaud pentru munca pe care ați depus-o și pentru rezultatele care s-au văzut, inclusiv la București. Eu sunt președinta Organizației TSD Sector 3 și mărturisesc că sunt invidioasă pe  rezultatele pe care voi le-ați avut și la alegerile locale și parlamentare din 2012, dar și la alegerile prezindențiale. Avem ce să învățăm de la voi și eu sunt prima care să recunoască acest lucru. Eu aș vrea să îl felicit pe Marius pentru că el a reușit ce nu au putut să facă alte organizații atât de bine, și anume să își țină tinerii în organizație”, a spus Gabriela Podașcă.

Deputata PSD Gabriela Podașcă este gălățeancă

La finalul discursului său, președinta Departamentului pentru Tineret a Consiliului Național al PSD, a dezvăluit că vine cu plăcere la Galați, pentru că aici sunt părinții și bunicii săi:

„Vreau să vă asigur de sprijinul meu, de toată prietenia mea și întotdeauna eu o să vin la Galați pentru că aici sunt părinții mei și bunicii mei și orice venire acasă pentru ei și pentru mine contează foarte mult”, a spus Gabriela Podașcă.

Această mărturisire l-a luat prin surprindere și pe președintele PSD Galați, care  nu știa că Gabriela Podașcă este din Galați: „Și pentru mine a fost o surpriză, pentru că nu știam că e gălățeancă”, a spus Dan Nica.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*