Mai știți ceva de clădirea din Nicolae Bălcescu colț cu Lahovary? Cea de sticlă…

Asociația „Galați, orașul meu” continuă seria ȋntrebărilor adresate autorităților pentru a scoate la lumină câteva puncte slabe (dar care ar putea și ar trebui să devină forte) ale orașului: baterii de garaje ce ar trebui transformate ȋn piațete sau parcări supraetajate, zone verzi cu locuri de joacă (unde spațiul permite), redarea cinematografelor gălățenilor, cumpărarea imobilului – de către Primăria Galați – ,,Pescăriile statului”, clasat ca monument istoric, reabilitarea acestuia pe fonduri europene și transformarea în ,,Muzeu al Dunării, navigației și pescuitului”.

De această dată, Asociația „Galați, Orașul meu”, prin vocea lui Bogdan Radu Brânzan, solicită conducerii naționale și locale a CFR să precizeze care sunt planurile pentru această clădire, amintind că ea face parte dintr-o zonă a oraşului protejată.

„Pe strada Nicolae Bălcescu, la intersecția cu I.Lahovary din mun.Galați a fost construit și nefinalizat, la sfârșitul anilor ’80, un imobil, care se dorea din câte cunosc a fi un hotel al C.F.R. Din câte îmi amintesc, la începutul anilor ’90 au continuat lucrările, adăugându-se pereții de sticlă, apoi au stagnat. Imobilul, care oricum nu se integrează absolut deloc cu arhitectura zonei, fiind total nearmonizat, se găsește în această stare de atunci, ba pe ici pe colo s-a mai degradat, având aspect de abandonat. Vă rugăm să ne precizați care sunt intențiile companiei dvs. în legătură cu această clădire, dacă mai prezintă interes, dacă se vor continua investițiile, fiindcă este inadmisibil ca în plin centru să troneze o asemenea construcție neterminată, degradată și abandonată. În situația în care nu există niciun interes pentru acest imobil, terenul ar putea fi preluat de Primăria Galați și utilizat în alte scopuri, în folosul comunității(piațetă de socializare, parcare auto, etc.). Vă reamintim că strada Bălcescu face parte din ansamblul ,,zona protejată” istoric a orașului, cu regulile specifice acesteia. Vă mulțumesc!”.

Să sperăm că va veni și răspunsul!

Citește și:

Temă de dezbatere: Ar putea fi vara „Serbările Galațiului”, iar la „Sf. Andrei” să sărbătorim ocrotitorul spiritual al orașului?

Temă de dezbatere: Ar putea fi vara „Serbările Galațiului”, iar la „Sf. Andrei” să sărbătorim ocrotitorul spiritual al orașului?

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*