Teatrul din Buzunar Galați are plăcerea să fie luni, 23 septembrie, de la ora 20,00, gazda unui spectacol-eveniment în trei personaje, invitat de la „unteatru” din București. „Hamlet”, după William Shakespeare, este un spectacol de Alina Berzunțeanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek, recompensat în 2018 cu Premiul Criticii la unul dintre cele mai importante evenimente de profil – Festivalul Shakespeare de la Gdansk.
Alina Berzunțeanu este cu siguranță cunoscută de pe marele ecran, din pelicule premiate: „După dealuri” (2012, r. Cristian Mungiu) – rolul doctoriţei Radu, în „Moartea Domnului Lăzărescu” (2005, r. Cristi Puiu) – rolul dr. Zamfir, în „Occident” (2002, r. Cristian Mungiu) – rolul traducătorului. În „Monștri” (2019), unicul lungmetraj românesc inclus anul acesta în selecţia festivalului de la Berlin, interpretează rolul Anca Popescu. În 2015, Alina Berzunțeanu a fost recompensată cu premiul GOPO pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul Valeria Amohnoaiei din filmul „Q.E.D.” (r. Andrei Gruzsniczki), un film cu 5 premii și 13 nominalizări GOPO.
Richard Bovnoczki a jucat pe scena celor mai importante teatre din Capitală: Bulandra, Odeon, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creanga, dar și în producții independente. Pe lângă teatru și film, a făcut dans și pantomimă, fiind, timp de șapte ani, membru al Companiei de Teatru Passe-Partout DP a lui Dan Puric. Pentru rolul lui Gavrilescu din „La țigănci”, de M. Eliade, a obținut, la Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud 2015, Premiul pentru Cel mai bun actor.
Peter Kerek, regizor și scenarist, este absolvent al Facultății de Filosofie din Munchen, Academia de Teatru și Film din București și Academia de Teatru și Film Otto-Falckenberg din Munchen. Lucrează ca scriitor și regizor pentru teatru și film, fiind unul dintre puținii care au reușit să intre profesionist atât în lumea complicată a pieței de teatru, cât și în cea a producției de film. În 2011, pentru „Adulter”, a primit Premiul GOPO pentru Cel mai bun scurtmetraj.
Spectacolul „Hamlet”, pus în scenă de cei trei actori, „e ca o visare violentă, construit cu o grijă minuțioasă la nivel corporal. Vorbele se topesc și curg în interiorul scenei, într-o stare permanent dureroasă. Un Hamlet contrastant, căci scena și chipurile actorilor așezate în lumina tehnică a jocului izbesc întunericul fiecărui personaj. Un întreg ridicat la puterea a treia: într-unul singur și Hamlet și Polonius, într-una singură regină cumplită și Ofelie florală, într-unul singur, iarăși fantoma unui rege trădat și un monarh ratat” (recenzie realizată de Codruța Tudoriu, București).
Despre „unteatru” București
Teatrul „unteatru”, care ajunge pentru prima oară în Galați și pe care ne dorim să îl mai avem ca musafir, este binecunoscut spectatorilor din Capitală pentru montările după clasici reactualizați sau autori contemporani și pentru spectacolele-laborator (ajungând, în medie, la 45 de spectacole pe lună). De asemenea, se bucură de colaborări cu nume de marcă: regizorii Andrei Șerban, Gigi Căciuleanu, Miriam Răducanu, Cătălina Buzoianu, Alexa Visarion, actorii Oana Pellea, Șerban Pavlu, Marian Râlea, Dana Rogoz, Tudor Chirilă, Alex Bogdan.
Biletele la spectacolul „Hamlet”, invitat la Teatrul din Buzunar Galați, se găsesc la casiera cinematografului de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau online, pe https://eventbook.ro/theater/bilete-hamlet-galati. Numărul locurilor este limitat, spectacolul jucându-se în singura sală privată de teatru din oraș – din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, etaj 1 (intrarea dinspre Hotel Sofin).